Гръцкият премиер: Не знаех, че имало македонски език

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:22 / 03.07.2014
1750
Гърция приключи председателството на ЕС с остър език към Македония. Гръцкият премиер Андонис Самарас заяви открито, че не съществува македонски език, съобщава македонската телевизия Alsat-M.

Гръцкият премиер сне от себе си отговорността за това, че Брюксел все още не е определил дата за преговори с Македония. По думите му, Македония не изпълнява необходимите критерии за членство в ЕС. Той посочи, че македонският език е създаден от комунистите.

"Първо, не знаех, че съществува македонския език. Искам да кажа, че процесът за членство не е процес, от който зависи някакъв план със срокове, а се основава на заслуги. В Европейския съвет бяхме взели решение да започнем преговори със страни, които изпълняват условията. Тази страна не изпълнява установените критерии", заяви Самарас.

"Когато упорството замества диалога, нещата стават много по-трудни за решаване," каза гръцкият министър-председател Андонис Самарас в отговор на журналист от Македония, който го попита дали Атина ще промени отрицателната си позиция към кандидатурата на страната му.

"Не знаех, че имало македонски език," каза Самарас на журналиста. Когато той настоя, че такъв има, премиерът добави: "Какво ли не са измислили комунистите".


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Забраниха знамето на ЕС на "Евровизия 2024": ЕК иска обяснения за...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...
Четиридневната работна седмица започва лека-полека да става реалн...
Гореща вълна от Африка връхлита Балканите: 39 градуса в Гърция!
Почина актьор от велик филм
Уникални кадри от природен феномен, наблюдаван и в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).