Единствената западна авиокомпания, ползваща руски самолети, се отказа от тях

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:51 / 03.11.2018
3441
Белгийският национален авиопревозвач "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines) се отказа да използва наетите временно четири самолета "Сухой" (SSJ100), съобщиха местни медии.

Отбелязва се, че руските машини са създавали затруднения в изпълнението на полетите по разписание заради чести повреди и липса на части. Белгийските авиолинии са прекратили договора за наем, сключен с ирландския собственик на самолетите "СитиДжет" (CityJet), и са наели от същата фирма самолети на канадския производител "Бомбардие" (Bombardier CRJ-900).

Белгийската авиокомпания бе единственият западен превозвач, изпълнявал редовни полети с машините на "Сухой". Руските самолети от тази марка полетяха в началото на десетилетието с двигатели, разработени съвместно от Франция и Русия.

 

В разработката на самолетите участваха близо 30 международни дружества.

"Сухой Суперджет", както е известен моделът, бе вторият самолет руско производство, включван в работата на западна авиокомпания. През 70-те години на миналия век самолети Як-40, произведени в СССР, изпълняваха няколко години полети за авиокомпании в Италия и Гърция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).