Ден без автомобили в Европа, но не и в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
15:30 / 19.09.2010
1826
В Брюксел и много други европейски градове днес е ден без автомобили. Инициативата е в рамките на Европейската седмица на мобилността. От 9 до 19 часа движението на автомобили е забранено в белгийската столица, съобщава bTV. Движи се само градският транспорт - при това със скорост до 30 километра в час.

Успехът на инициативата през последните години дава повод на екологични организации да искат Ден без автомобили в големите градове всеки месец. Тази есен Седмицата на мобилността преминава под мотото "Пътувай разумно, живей по-добре".

В България подобни инициативи са обречени на неуспех. Вероятно това е и причината никой да не се и опитва да прави нещо подобно. Автомобилът у нас вече е нещо, без което повечето българи заявяват, че не могат да живеят нормално. Защо в далеч по-големи градове и държави хората успяват да се справят без автомобили макар и за ден, а у нас войната между пешеходци и шофьори никога не спира - очакваме вашите мнения в коментарите към статията.


Виж коментарите (8)
Още новини от Международни новини:
Гореща вълна от Африка връхлита Балканите: 39 градуса в Гърция!
Почина актьор от велик филм
Уникални кадри от природен феномен, наблюдаван и в България
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Почина бизнесменът, смятан за "инвестиционната легенда" на всички...
Най-странното правило, което всички жени в кралското семейство тр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).