Четири варианта за съдбата на 80-те декара в парк "Отдих и култура"

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
17:01 / 10.05.2023
6128
Четири са вариантите за действие по въпроса със запазване на 80-те декара частен терен в парк "Отдих и култура", стана ясно след срещата между представители на общината, собственика, общински съветници и граждански организации, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Вариантите са три: промяна на ОУП, за да се запази теренът като парк; разрешаване на 15% застрояване, което е около 20 декара; придобиване срещу заплащане, като изплащането е в рамките на 5 години" - обяви заместник-кметът по финанси Величко Родопски.

Оценката на имота е близо 35 милиона лева. Евентуално за следващата сесия комисията пак ще се събере и ще предложи или и трите варианта, или един от тях на Общинския съвет за решение.

Нечленуващият в група общински съветник Слави Георгиев посочи четвърти вариант - да се предостави възможността на следващото управление на града, когато ще има нов състав на Общинския съвет и нов кмет, да направи цялостен анализ на зелените площи в Пловдив и едва тогава да се поемат ангажименти. 

"Получихме уверение, че към днешна дата няма никакво инвестиционно намерение, т. е. нямаме никаква спешност общината да бърза да купува този имот.

Документите, които изискахме на предишното заседание на комисията, показаха че към днешна дата за в бъдеще общината вече има финансови ангажименти като дългове и като ангажименти по строителни обекти в размер на 144 милиона лева. Може ли бюджетът на Пловдив, въпреки добрата кауза да запазим белите дробове, да си позволи ново финансово натоварване? - това е въпрос, на който трябва ние първо да си отговорим" - коментира Слави Георгиев.

На срещата бе повдигнат въпросът и за парка зад хотел "Санкт Петербург", тъй като проблемът още не е решен. От "Спаси Пловдив" напомниха, че за запазването на тази зелена територия има подписка от 8500 пловдивчани. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (359):
05.05.2024 Брокер от Пловдив: Не си мислете, че ако сте си купили имот в "Оазис"-а, цената ще му върви постоянно нагоре
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
Още новини от Международни новини:
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, а уж били мързеливи
На Велика събота Благодатният огън слезе в Йерусалим
Отвлякоха българка в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).