Българска реч в предизборен клип на Джо Байдън

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:01 / 16.10.2020
3276
Българска реч в един от предизборните клипове на кандидата за президент на демократите в САЩ Джо Байдън. В него хора от различен произход обясняват на 25 езика защо ще гласуват за опонента на Тръмп. Оказа се, че момичето, което говори на чист български, всъщност е американка, която е била на обмен в България преди 4 години и е живяла една година в българско приемно семейство.

Много помислиха Маргарет Глисън за българка. Може би не са далеч от истината. Въпреки че не е родена тук, тя изпитва голяма обич към България. Именно затова избира да участва в клипа на Джо Байдън с българска реч.

"Аз съм доброволец в кампания. Там питаха дали някой говори чужди езици. Отговорих им, че знам български. Така бях избрана да участвам в клипа", обясни Глисън.  

"Някои са деца на мигранти, трети знаят чуждия език заради религията, която са избрали. Това е пъстра палитра от хора и съдби и затова видеото е толкова специално и красиво. То показва културното богатство и на Съединените щати. Това е и посланието на самия Байдън – уважение към всички хора от различните краища на света, които живеят тук", разказа Маргарет.

"Под видеото видях коментар от рода на "обединете се българи“. Не съм и предполагала, че е стигнало до България и че някой там ще го види. Защото е за американските избори. Мислех, че ще го видят само приятелите ми от България в социалните мрежи. Не ми е и минавало през ума, че ще се стигне до това да давам телевизионно интервю за NOVA", сподели още тя.

Маргарет разказа и за спомените от страната ни, които е запечатала в съзнанието си. "Имах уникални преживявания там. Всяка година по това време, когато настъпи есен, винаги мисля за България, защото тогава пристигнах в страната. Разхождах се из София. Помня и Коледа. Беше много специално за мен. Никога няма да забравя до живот. Есента и зимата са много красиви. За мен това беше прекрасно изживяване за мен", добави Глисън.

Уникалното, което е намерила в България, тя описва така: "Очевидно българската храна и кухня. Нещо обаче, с което се свързах дълбоко, е балканското. Не съм пътувала много из Балканите, така че всичко, което е балканско, за мен означава България – кулинария, архитектура, история. Това е уникалното. Ходих и на уроци по хоро в едно село, близо до Хераково. Беше много специално. Зимно време все валеше сняг навън и беше студено, както е винаги в България през зимата. Танците, заедно с другите хора, ми носеха живот", спомня си Маргарет.

Споделя, че се е върнала в Щатите като съвсем различен човек.


Виж коментарите (1)

Още по темата (82):
20.11.2021 Байдън нареди бустерна доза за пуйките
08.05.2021 Агитките на Ботев и Локо се обединиха
02.04.2021 Жената на Джо Байдън стана стюардеса
11.03.2021 Горман отряза втори преводач за поемата на Байдън, не бил "млада чернокожа жена"
23.02.2021 Мелания Тръмп сияе, след като напусна Белия дом
10.02.2021 Тръмп никога повече няма да има право на профил в Twitter
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).