България бе избрана за член на Съвета на управляващите на Международната агенция за атомна енергия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:58 / 29.09.2022
947
По време на 66-та годишна сесия Генералната конференция на МААЕ днес България бе единодушно избрана за член на Съвета на управляващите на МААЕ за периода 2022-2024 г. България получи това важно доверие и право на глас в основния политически орган, приемащ ключовите за Агенцията решения, в момент на засилен политически, медиен и обществен интерес към дейността на МААЕ.

Нарастващото значение на ядрената енергия, ядрените технологии, глобалните предизвикателства пред неразпространението на ядреното оръжие и заплахата за ядрената сигурност и безопасност в Европа поставят трайно МААЕ във фокуса на многостранния дневен ред.

Изборът на България в Съвета на управляващите е резултат от солидна дипломатическа подготовка и представлява признание за значението на България като държава с традиции в областта на използването на ядрената енергия и ядрените технологии за мирни цели и активен защитник на каузата за неразпространение на ядреното оръжие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Няколко мълнии паднаха на метри от цяло семейство
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).