Британският посланик ще посети Чепеларе, Смолян и Пампорово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:47 / 08.03.2012
905
На 9 март, петък, британският посланик Джонатан Алън ще посети Чепеларе, Смолян и Пампорово. Той ще бъде придружаван от про-консула Теодора Манева и заместник -директора на търговския отдел на посолството Милко Минев.

Посещението в Чепеларе, Смолян и Пампорово е част от сезонните посещения на представители на посолството в големите зимни и летни курорти на България. Основна цел на тези посещения е установяване на връзки с местните власти, както и с местната британска общност, туроператорите и други заинтересовани контакти в региона.

Програмата на посланика ще започне в 11.30 ч. със среща с кмета на Чепеларе, г-н Тодор Бозуков, както и с представители на общината. Ще бъдат обсъдени перспективите за развитието на региона, усвояването на европейските фондове, възможностите за инвестиции, развитието на туризма и други въпроси от взаимен интерес.

Посещението ще продължи със среща във фабриката за ски "Амер Спортс" в Чепеларе, на която ще бъдат повдигнати въпроси, свързани с възможностите и предизвикателствата пред чуждестранните фирми в България, както и бизнес климата в региона.

В Смолян посланикът ще проведе срещи с областния управител г-н Стефан Стайков и кмета г-н Николай Мелемов, Ще бъдат обсъдени перспективите за развитието на региона, усвояването на европейските фондове, възможностите за инвестиции, развитието на туризма и други въпроси от взаимен интерес. След тази среща местните медии ще имат възможност за въпроси към посланик Джонатан Алън между 16.15 и 16.30 ч.

Ще се състои и среща с началниците на полицейските управления на Смолян, Чепеларе и Пампорово, за да обсъдят най-често срещаните случаи, при които туристите си взаимодействат с полицията, когато са станали жертва на престъпление или те самите са извършители.

Програмата ще завърши със среща с британските туроператори в Пампорово, на която ще бъде обсъден текущия зимен сезон.

При встъпването си в длъжност посланик Джонатан Алън сподели пред медиите, че би желал да е посланик за цяла България, а не само в София. Ето защо той планира да посещава различен български град на всеки 4-6 седмици.

Основните цели на Консулски отдел са да помагат на британските граждани, когато имат нужда от помощ или информация, да улесняват комуникацията с местните власти и да търсят възможности за подобряване на обслужването в туристическите курорти. Насърчаваме всички местни власти да ни уведомяват, когато имат сведения за пострадали британски граждани (например арести, хоспитализации и други).


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Богати държави печелят милиарди от парите, които дават на по-бедн...
Анализатори: Защо точно Раиси?
Мегасделка за 3,5 милиapдa eвpo
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).