Британски министър: Няма да допуснем свободно движение на хора след излизането ни от ЕС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:03 / 30.06.2016
4001
"Обединеното кралство няма да запази принципа за свободно движение на хора след излизането си от Евросъюза", заяви британският вътрешен министър Тереза Мей, предаде от ТАСС, цитиран от Нова тв. Тя се включи в надпреварата за мястото на Дейвид Камерън като премиер и лидер на Консервативната партия.

"При преговорите (за Brexit - бел.ред.) трябва да бъде приоритет и да се даде възможност на британските компании да търгуват с единния пазар на стоки и услуги на ЕС, както и да се възвърне по-голям контрол над броя на хората , които идват тук от Европа", коментира тя.

Миналата седмица британските граждани гласуваха за излизане на страната си от Общността. След като резултатите от вота станаха ясни, в страната започнаха протести срещу Brexit, а милиони британци се включиха в петиция срещу отделянето на страната от ЕС. Вижте подробности.

Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
44 земетресения край гръцки остров само тази сутрин
Лекари стабилизираха състоянието на Фицо
Словашкият премиер с кръвоизлив в корема
Атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо
Излезе предупреждение за Италия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).