Арестуваха трима души за кражба на крокодил

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:18 / 25.04.2023
1210
Трима души бяха арестувани за кражба на голям нилски крокодил от специализирана ферма в северозападната част на Република Южна Африка, предаде БТА. 2,5-метровото животно се оценява на около 1300 щатски долара.

Възрастта на арестуваните е между 20 и 35 г. Смята се, че те са използвали пикап, за да натоварят крокодила от фермата, намираща се на около 200 км западно от Йоханесбург. 

Крокодилът е намерен завързан с въже в изоставена селска постройка. Мъжете са покрили влечугото с клони, за да го скрият, се казва в съобщението на полицията. Пикапът е намерен. Тримата мъже са арестувани през миналата седмица и предстои да бъдат изправени пред съда.

Полицията разследва как е организирана кражбата от фермата, която има ограда. "Това не е малко крокодилче", каза говорителят на полицията полк. Адел Майбърг. По думите й животното е било тежко дехидратирано към момента на откриването му от полицията. 

Крокодилът е върнат на законния собственик. Полицията разпространи фотография на плуващия в басейна на фермата крокодил. 

Република Южна Африка има проблем с бракониерството. Според Адел Майбърг мотивите за кражбата се разследват. Крокодилската кожа, нокти и зъби имат стойност, така че е възможно задържаните да са планирали да убият крокодила и да го продадат на части.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).