Американски учени прогнозират увеличаване на снежните бури

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:38 / 02.03.2011
1682
Затоплянето на климата може да предизвика зачестяване на силните снежни бури, подобни на тези, които връхлетяха САЩ и Европа през тази и миналата зима. Това прогнозират американски учени, цитирани от Франс прес.

Когато климатът на земята се затопля и атмосферата поглъща повече влага, се засилва вероятността от много силни бури през всички сезони, каза на пресконференция директорът на метеорологичната секция в сайта за световни метеорологични прогнози Джеф Мастърс.

През последните две зими над североизточните Съединени щати се разразиха три снежни бури с категория 3 или по-висока. Буря с такава сила е имало само веднъж от петдесет години - през зимата на 1960-61 г., посочи Мастърс.

Тази зима бе една от най-снежните в историята на Ню Йорк. През януари там паднаха 91см сняг, а през февруари - 94см.

Въпреки обилните снеговалежи температурите в САЩ не паднаха под средните през последните две зими. Обяснението за това явление е, че по-топлата атмосфера задържа повече влага, отбелязват учените.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Земетресение със сила 3,7 стресна Анкара
Солени глоби в Гърция, внимавайте
Telegram се срина
Учени откриха нов антибиотик
Цените на петрола тръгнаха нагоре
Макрон обяви разпускането на френския парламент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).