Звездният Мичо Димитров с юбилеен концерт на Камерния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:56 / 15.06.2016
4641
Роденият в Пловдив, пловдивското дете чудо с цигулка от 60-те години, световният цигулар Мичо Димитров отбелязва 60-ия си рожден ден със звезден юбилеен концерт. Къде? Естествено - на 52-ия Международен фестивал на камерната музика в Пловдив, в Етнографския музей. Кога? На 15 юни, сряда, от 20:00 часа.

И този път, както многократно се е случвало на МФКМ, концертът на пловдивския виртуоз е ярък акцент във фестивалната програма. Отново съвместно с пианистката Виолета Попова, акомпанятор от висока класа и класен камерен изпълнител, с която го свързва 40-годишно сътрудничество, Мичо Димитров ще интерпретира за пловдивските си почитатели творби на Томазо Витали, Бетховен, Чайковски, Крайслер, Ернест Шосон и Панчо Владигеров.

Юбилейният концерт на звездния цигулар със знака на 52-ия МФКМ е празничен повод да припомним, че Мичо Димитров - концертмайсторът на Симфоничния оркестър в Хилверсум, после на Големия оркестър на Холандското радио - Хилверсум, водачът на камерния ансамбъл АРДИС, преподавателят в холандски и германски университети, с безброй концерти по света, с престижни международни награди - никога не е прекъсвал връзката си с родния Пловдив и България. Участва многократно и в Международния фестивал ,,Варненско Лято", и в Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова" в Хасково, и в ,,Софийско лято"; солист е на всички големи симфонични оркестри в страната. Води майсторски класове в София и Пловдив, журира Националния конкурс "Панчо Владигеров" в Шумен и Международния конкурс "Млади виртуози" в София.
От 2012-а маестрото се изявява и като художник - до днес има седем самостоятелни изложби и четири участия в съвместни проекти в Холандия и България. За 60-ия си рожден ден Мичо Димитров се поздрави освен със самостоятелни концерти и с нова изложба.

Утре, четвъртък, отново в Етнографския музей, отново от 20.00 часа, е клавирният рецитал на още едно пловдивско дете чудо - Николай Маринов. Той е най-младият участник във Фестивала, учи в НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Марк Зукърбърг стана на 40, показа трите си дъщери
Познава го не само цяла България, но и милиони по света - днес ст...
Ще се изненадате кои са най-използваните банкноти у нас
Маслините ни предпазват и трябва да ги ядем с костилките
В "Ергенът" останаха само две претендентки
Бони загуби в Hell's kitchen, отмъкнаха й победата в последния мо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).