Яна Маринова се върна в училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:04 / 19.04.2022
6155
Актрисата Яна Маринова се върна в училище, но не за да учи, а за да споделя опит с учениците и да говори открито с тях по важните теми за домашното насилие и агресията в училище.

Звездата вече се срещна с учащи в Пловдив, Бургас, Варна и Русе, а вчера бе и заключителната й дискусия с учениците в столичното 119-о училище.

"Много благодаря на г-н Диян Стаматов, директор на 119-о столично училище, за това, че ни помогна с организацията и можем да говорим за темата за домашното насилие и агресията в училище и заобикалящия ни свят“, сподели пред "Телеграф“ актрисата и разкри, че е изключително заредена от срещата с децата.

"Това е една тема, която е постоянно повтаряща се. Много е хубаво, че едно изключително разпознаваемо лице като Яна Маринова има желанието да бъде водещ на такава трудна тема. В училище постоянно се говори на подобни теми, но когато говорят учители, нещата изглеждат малко по-менторски. Докато едно разпознаваемо лице, отдалечено от училищната среда, говори, е много по-ценно“, каза пред "Телеграф“ директор Стаматов, който лично присъства на дискусията между Маринова и учениците, и предава на живо в социалните мрежи част от срещата.

Беседата започна с кратко 8-минутно видео на тема "Игра на доверие“ - името на предстоящия филм с участието на Маринова, в който тя споделя своята история. Самата тя е била жертва на домашно насилие като е била малка, а историята й разказва режисьорът Мартин Макариев. След като изгледаха видеоклипа, учениците разказаха истории за домашно насилие върху техни приятели и съседи и се включиха активно в разговора с въпроси.

"Аз вярвам, че всеки е важно по своя начин да помага, като говори по темата и прави това, което е адекватно по неговите сили. Виждала съм и от собствен опит знам, че млади хора се интересуват страшно много, когато разказвам лична история, а именно, че съм била в ролята на жертва на домашно насилие, че говоря с лекота, че не се притеснявам. Понякога ме спира някой на улицата и ме пита. И аз отговарям. Отговарям и в социалните си мрежи. Малко по малко през годините разбрах, че не трябва да се притеснявам да споделя, колкото и понякога историите да изглеждат шокиращи. С това, че съм популярно лице и актриса, която се е наложила на българската театрална и кино сцена, мога да дам пример, че никога не е невъзможно да успееш, след като си в ситуация, в която много те е страх и срам да говориш. Много се притесняваш как ще реагират останалите, много си притиснат дори от близки хора, които не ти позволяват да отвориш сърцето си и да кажеш – на мен ми се случи това“, сподели още Маринова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3974):
16.12.2022 С "Ферари" за 1 млн. лева Нинджата замина за Гърция на лов за евтини
имоти
30.09.2022 Няма да я познаете! Ето я пловдивчанката Симона от "Фермата" преди
тунинга!
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Прибирах се от участие в Пловдив, когато заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).