Възрастна жена се връща у дома 4 месеца след погребението си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:44 / 29.07.2016
5057
Какво било учудването на 81-годишна жителка на руския град Бердск в Новосибирска област, когато след 4-месечно лечение се прибрала у дома и установила, че жилището й е продадено. Още по-голямо обаче било изумлението на нейните родственици, които лично присъствали на погребението й.

Бабата изчезнала през април и близките я обявили за издирване. По същото време в съседен град полицаи намерили труп на възрастна жена. Домоуправителката на блока, където бабата живеела, била извикана за разпознаване. Тя потвърдила, че починалата е именно нейната съседка.

Възрастната жена няма свои деца. Тленните останки били предадени на близките й, които я погребали и се заели да разпродават имуществото й.

Това объркване е плод и на серия от грешки. Болницата уведомила социалните служби, че бабата е на лечение при тях, но те не реагирали и дори не съобщили това в полицията. Също така никъде в регистрите на администрацията на Бердск не било вписано, че пенсионерката е починала.

В същото време бабата се лекувала в психиатрична клиника в Новосибирск, където полицията я намерила в безпомощно състояние на гарата.

Сега и властите, и роднините на пенсионерка са в безизходица как да намерят решение на трагикомичната ситуация. А домоуправителката продължава да се кълне пред медиите, че починалата жена, която тя разпознала като своята съседка, приличала най-малко 90 процента на нея.

Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).