Велик концерт на Античния театър обещават "Любе" и БТР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:49 / 20.05.2010
3851
Велик концерт и преживявания на сцената на хилядолетния Античен театър на фона на тепетата прогнозира фронтменът на една от най-популярните руски групи "Любе" Николай Расторгуев при днешната си среща с кмета Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Макар че тази вечер ще раздавам наградите "Пловдив", след това ще отида и на концерта, тъй като песните на "Любе" ми харесват, те са на патриотична тема, пеят за родината, а като български патриот това ме вълнува", обеща кметът.

"Песните ни са патриотични, но следват най-добрите руско-съветски традиции и в основата им е красивата мелодия. Всички до една са лирични, няма нито една мажорна", обясни въздействащата сила на тяхната музика Николай Расторгуев.

Атанасов се срещна и с момчетата от БТР, повечето от които не дочакаха руския си колега, а отидоха да репетират и оставиха за свой представител Наско.

Съвместният концерт на "Любе" и БТР е в рамките на тържествата послучай 65-годишнината от освобождението на Европа от фашизма. Председателят на националния комитет за честванията Светлана Шаренкова връчи на Славчо Атанасов почетен медал послучай годишнината. Такова отличие са получили всички 17 хиляди живи до днес български ветерани от Втората световна война, както и 3 хиляди антифашисти. Пловдивският кмет го заслужил за добрата организация на националното отбелязване на 9 май в града.

Виж коментарите (10)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).