Валя Балканска чака в Смолян екип от Холивуд, извиняват се за песента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 15.06.2015
3570
"Ако дойдат от Холивуд, ще ги приема и посрещна, както трябва", каза Валя Балканска. Народната певица коментира така новината, че днес композиторът Томас Бергерсен ще дойде с човек от екипа си при нея в Смолян. 

До визитата ще се стигна, след като гръмна, че прочутата песен "Излел е Дельо хайдутин" без разрешение е използвана от него в рекламен клип за холивудския филм с Джордж Клуни "Утреландия" (Тomorrowland). Композиторът на касовата продукция искал да се извини лично и да плати правата.

Не е ясно дали във филма е използвано точно изпълнението, с което Балканска стана световноизвестна. Намесите от Америка в съдбата на родопската певица са знакови. 

Записът на нейното прочуто изпълнение е направен на 27 юни 1968 г. в класна стая, след като е издирена от фолклориста от САЩ Мартин Кьонинг. След това то е включено в Златната плоча, изпратена в Космоса през 1977 г.

Известността на певицата расте, след като песента прозвучава и в тв предаването "Космос" на американския астроном Карл Сейгън.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Думи на Майстора за престоя в Америка: Не ми допадна, чужди сме н...
Новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум е внучка на българ...
Зрители съсипаха новото предаване с водещ Геро: Скука, боза, не с...
Джордж Клуни опроверга твърдения
Отнеха титлата "Мис България" от Елизабет Кравец заради лоша репу...
Добромир Машев: В ламинирания паркет има няколко слоя акрилатни л...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).