Учени търсят ДНК на Исус Христос в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:58 / 18.04.2017
4956
Науката и религията не винаги вървят ръка за ръка, но британски генетик и богослов работят заедно, за да търсят ДНК на Исус, която да им даде възможност да открият негови потомци, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от "Дарик". Те използват най-нова технология, за да анализират светини от цял свят, сред които Торинската плащеница, Судариумът (кърпа) от Овиедо, и неотдавна открити кости на братовчеда на Исус - Йоан Кръстител в България. Надеждата им е да извлекат ДНК, която може да е на Исус или негов роднина и да търсят връзки с наши съвременници.

Документален филм за изследването излъчи телевизия Хистъри на Великден. Той проследява пътуването на генетика от Оксфордския университет Джордж Бъсби и на богослова пастор Джо Базил до Испания, Италия, Израел и черноморското крайбрежие в търсене на ДНК на Исус. Сред изследваните артефакти са "костите на Йоан Кръстител", открити в България през 2010 г. Те са на 2000 години и имат сходство с характеристиките на хората от Близкия изток. Те може да са от "огромно значение", защото като братовчеди, Йоан Кръстител и Исус може да имат сходна ДНК.

Извличането на неизвестна ДНК не означава, че тя може да бъде проследена до конкретен човек. За целта специалистите трябва да имат мостра, с която да я сравняват. Съществува и риск от замърсяване на пробите. В случая с мощите, например, анализираната ДНК съответства на тази на човека, извлякъл пробата. Има учени, които оспорват автентичността на тези светини.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).