Спират предаване на БНТ! Рейтингът му удари дъното

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:50 / 19.12.2021
201303
Националната телевизия преустановява излъчването на "БНТ на 60". Последното издание на предаването ще бъде тази неделя, 19 декември. От следващата година то изобщо няма да присъства в програмната схема и повече епизоди няма да се снимат.

Решението на програмното ръководство на държавната медия е взето само 2 месеца, след като титулярният водещ Драгомир Драганов бе сменен от Мира Добрева. През октомври от "Сан Стефано" 29 без никакви предварителни изявления наложиха рокадата и тя изненада твърдите привърженици на формата, създаден за 60-годишния юбилей на телевизията майка. Името на Драго Чая продължи да фигурира във финалните надписи, но сред телевизионерите, които работят зад кадър.

Последва зрителска полемика в социалните мрежи и нагнетяване на страстите. Известни личности и обикновени граждани основателно се питаха какво става и изразяваха мнения. Преобладаващото бе, че без Драго Чая, който ври и кипи в създаденото от него предаване, то вече няма да е същото. В социалните мрежи Мира Добрева дори си изпусна нервите и се самозащити от хейтър с думите "Марш, копелдак!".

Напрежението предизвика изявление на директора на БНТ Емил Кошлуков, който бе дипломатичен: "Драго направи 150 издания, както и толкова интервюта. Добре е от време на време да променяме лицата, затова е и смяната".

Пред "Уикенд" самата Мира Добрева сподели неотдавна, че си остават приятели с Драганов и че няма да го търси за съвети, защото допуска, че е наранен. "Решението кой да води се взема от ръководството на БНТ. Водещият не е човекът, който преценява дали да бъде на екран или не. Като лоялен служител на БНТ се съобразявам с това, което се решава на по-високо ниво", защити се Добрева.

Обикновената замяна на един водещ с друг не доведе до добри резултати. "БНТ на 60" се радва на добра гледаемост само в първите две издания, водени от Мира. В следващите интересът стихва до най-ниската си точка след летящия си старт през 2019 г. Изваждането на позабравени музикални, културни и политически видеокадри от архива, поднесени през призмата на интересен гост, се оказа находчиво, затова на два пъти – през 2020 и 2021 г. се удължава животът на предаването. Вече е ясно, че на свой ред то постъпва в хранилището.

Виж коментарите (10)

Още по темата (3974):
16.12.2022 С "Ферари" за 1 млн. лева Нинджата замина за Гърция на лов за евтини
имоти
30.09.2022 Няма да я познаете! Ето я пловдивчанката Симона от "Фермата" преди
тунинга!
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Прибирах се от участие в Пловдив, когато заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
Още новини от Любопитни новини:
Мастагарков с призив към шофьорите пушачи: Моля Ви, не го правете...
Почина световноизвестен дизайнер, правила расото на Папа Йоан Пав...
Баща му е български арменец, майка му рускиня, световноизвестен е...
Не перете дънките си в пералня. Ако са мръсни - накиснете ги за ч...
Златното момиче Катрин Тасева с пищно кръщене на сина си в новото...
Сценаристите на "Под прикритие": Как е възможно БНТ да отпуска бю...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).