ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
След 100 години ще живеем в подводни градове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:38 / 16.02.2016Коментари (4)3126
©
Ако погледнем 100 години напред в бъдещето, най-вероятно дори няма да ни се налага да напускаме домовете си, твърди новият доклад на Samsung - SmartThings Future Living Report.

Авторите на проучването правят прогнозите си на база сегашните технологии по света, както и нуждите, произлизащи от ръста на населението по света и енергията, която то ползва.

Заради непрекъснато увеличаващото се население на Земята, неминуемо ще трябва да се намерят нови места за живеене. До 2116 г. докладът предполага появата на подводни градове, като това ще се дължи на напредъка в ефективността на соларните технологии. 

Благодарение на тях ще се създава кислород за дишане, а електричеството - подхранвано от създаването на водород под водната повърхност.

Градовете могат да бъдат и още два вида - летящи и подземни. Целта на летящите градове е да се движат постоянно по света, за да избягват тежки климатични условия, а подземните небостъргачи ще са заровени толкова дълбоко, че няма да се влияят от тях.

Въпреки че локациите са необичайни спрямо днешните представи, интериорът им ще е със същите футуристични нотки, на които ставаме свидетели и днес. 

Живеещите под земята няма да се радват на слънчева светлина, но пък стените ще предлагат спиращи дъха образи, благодарение на виртуалната реалност и LED осветление, променящо се спрямо настроението на живущите.

Идеята на виртуалната реалност е също да се адаптира към настроението на на хората - когато са ядосани, могат да показват гръмотевични бури, а когато са стресирани - успокояващи картини, като безкрайни зелени ливади.

Интелигентните стени ще променят и формата си в 3D, създавайки временни рафтове, столове, маси и какво ли още не. 3D принтери пък са на разположение да създават обекти, от които хората имат нужда.С все по-голямото разхищение на земните ресурси, домовете трябва да стават все по-устойчиви. 

Хората сами ще произвеждат храна, гориво и вода чрез специални резервовари с анаеробно разграждане. Всички къщи ще съхраняват енергия в литиево-йонни батерии, захранвани от слънчева светлина, вода, вятър или други безплатни източници на енергия.

Дори болниците изчезват от картинката, защото домовете ще имат сканиращи за болести капсули. След диагнозата, капсулата "предписва" лечение под формата на хапче, което дава на болния.

Всяка къща и всеки град ще се превърнат в малки копия на Земята, създавайки всичко сами. Като обединим всички посочени новости в доклада, които можем да очакваме до 100 години, хората най-вероятно ще се превърнат в отшелници, защото няма да им се налага да излизат по никакъв начин от своята общност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На мен ми трябва една малка къщичка в Родопите. Другите ако искат и на луната да живеят.
Aнонимен
на 17.02.2016 г.
0
 
 
за мен звучи малко страшно и необичайно.
Aнонимен
на 17.02.2016 г.
0
 
 
там да изпастат мигрантите,застото никои не ги иска .
+1
 
 
Тъкмо няма да им се налага да дишат тия отрови от печките и бълващите отровни газове автомобили,за други опции в момента просто не се сещам.Бъдете живи и здрави макар и в бъдеще време.!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: