Синовете на Балкански спасяват украинки от бойното поле, взимат ги на работа в цирка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:48 / 07.04.2022
3207
18 жени от Украйна намериха работа под купола на цирк "Балкански". Това разкри пред "България Днес" легендата на манежа у нас Александър Балкански.

"И ние сме съпричастни с войната в Украйна. Много е лошо всичко, което се случва. Сами разбрахме за тях благодарение на добре работещата агенция на цирковите артисти", коментира пред вестника основателят на емблематичния ни цирк.

Украинките стигат до България благодарение на синовете на Балкански. Мъжете безстрашно тръгват към бойното поле, за да ги измъкнат от ужаса и да ги докарат на по-сигурно място. Така бежанките успяват да се спасят чрез известната циркова фамилия и дори ще се включат в програмата на артистите, за която вече текат репетиции.

Част от украинските дами ще се появят в балета на цирка, други са подготвили акробатични номера. Въпреки трудностите, които изпитват всички артисти заради финансовата криза, която не пропуска и тях, те ги приемат с отворени обятия.

"Повишаването на цените се усеща. Ние сме 100 души персонал в цирка и всеки за това се оплаква. Горивата и токът са ни най-голямото перо", споделя Балкански. До миналата година разходът за ток е около 5-6 хил. лв. месечно. Сега сметката е над 10 хиляди лева.

"От 24 часа само 6 часа, по времето на двете представления, ползваме индустриален ток. През другото време той е за битово използване - за отопление и осветление на караваните на артистите. А ние плащаме изцяло индустриален ток. Стотици пъти писах до предишните правителства и никой не пожела да го промени това", разочарован е цирковият артист.

Сметките за гориво също са скочили двойно. Циркът разполага с 10 влекача и 8 камиона. Само един влекач харчи по 30-40 л дизел за 100 км. Това много бърка в джоба на артистите и скоро ще се наложи те да се лишат от някои неща, за да могат да се издържат.

"Минаваме на по-икономична, по-диетична храна", категоричен е Балкански.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Любопитни новини:
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).