Силни магнитни бури днес. Как ни влияят те?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:41 / 26.07.2016
6133
Силните магнитни бури, които ще доведат до слънчеви изригвания днес, ще причинят доста неудобства и здравословни проблеми. Това предупреди кардиологът д-р Сотир Марчев по Нова телевизия. Той обаче поясни, че човек не може да се предпази, тъй като магнитното поле е навсякъде около нас. Дори и в бункер да влезете, няма как да промените ситуацията, обясни докторът. По думите му магнитните бури влияят негативно върху работата на компасите, телекомуникациите, спътниците, а GPS-ът е по-неточен.

Птиците и животните, които по принцип се ориентират по магнитното поле, в тази дни по-трудно намират пътя до дома си.

"Магнитните бури влияят на здравето на човека. Ние сме магнитни тела, на които влияят всички закони на физиката. Едно от последните по-големи научни изследвания показва, че в дните с по-голяма геомагнитна активност инсултите са с 19% повече, отколкото през останалите дни", обясни кардиологът д-р Сотир Марчев.

"Това на практика има значение в теоретичната медицина. В практичната обаче тези неща нямат значение. Магнитното поле е навсякъде около нас и не можем да избягаме от него. Затова ние убеждаваме нашите пациенти да се борят с неща, които могат да променят - да контролират теглото, храненето си, а не да се занимават с магнитното поле", коментира още д-р Марчев.

Д-р Марчев призова хората да живеят здравословно по принцип, а не панически да се спасяват в такива дни. Ние препоръчваме на пациентите си да намалят теглото си, да намалят приема на сол, да спрат цигарите, да се грижат за природата, заяви специалистът.

По думите му цигарите са пагубни за човешкото здраве и причиняват инфаркт на младите хора. Жегата също води до сърдечни проблеми.

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Шофьор сложи килим върху колата си, за да я предпази от градушки
20 години Plovdiv24.bg
Какво казва нумерологията за днешната дата
Фронтменът и създател на софийската група "Подуене блус бенд" чук...
Проучване показва близо 10 процента разлика между първата и втора...
"Нападнаха" ергена Виктор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).