Ще повярвате ли, че тази жена стана кмет?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:25 / 22.03.2023
4333
Мария Фернанда Варгас е пресен пример за това какво влияние могат да имат инфлуенсърите в обществото в която и да е държава по света в днешно време.

Благодарение на широката си популярност в социалните мрежи, и най-вече в една платформа за възрастни, Мария Варгас от движението "Гражданска революция" беше избрана за кмет на кантона Симон Боливар в провинция Гуайас в Еквадор.

Заради известността си 32-годишната Варгас събра близо 42% от имащите право на глас в областта, сочат данните от Националния избирателен съвет. Основният ѝ опонент – Мария Хосе Сиснерос от коалицията Creo-Centro Democratico, остана на второ място с едва 16,85 процента доверие.

Варгас добива слава в родината си преди десет години, когато се изявява като модел. През 2013 г. преживява истински ужас, когато четири други жени я нападат с нож и счупена стъклена бутилка и я обезобразяват. За да се възстанови, младата жена се подлага на няколко хирургични операции. След този случай започва кампания срещу насилието и основава собствена фондация, отбелязва "Ел Паис".

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).