Ще го познаете ли? Легенда на рока свали перуката, с която не се бе разделял от 14-годишна възраст

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:19 / 16.09.2022
50483
Една от големите звезди на рок музиката – Джо Лин Търнър, обяви, че най-сетне се чувства абсолютно свободен, след трудното решение да свали перуката, с която не се беше разделял от 14-годишна възраст, информира Z-Rock Bulgaria.

Търнър страда от заболяването "алопеция“ (спомнете си жената на Уил Смит и последната оскарова церемония), с което е бил диагностициран когато е бил едва на 3 години. 

Миналия месец легендарният вокалист на Rainbow и Deep Purple, който е идвал много пъти в България, стана на 71 години и реши, че е дошло времето да разкаже на света за своето заболяване.

На 25 август излезе серия от страхотни негови снимки, на които той е с абсолютно гола глава. Те бяха част от промоцията на очаквания му нов солов албум “Belly Of The Beast" (Търбухът на звяра). В прес информацията до медиите Търнър обясни, че е започнал да носи перука за да се пребори с емоционалните и психологически травми, които е трябвало да претърпи в училище. 

“Това е едновременно благословия и проклятие. Нямам вече какво да доказвам, мога да нося перука, а мога и да не го правя. Свободен съм да правя това, което искам. Вече съм зрял човек, започвам и да остарявам.“, написа той тогава.

По-малко от месец след тези събития Джо Лин Търнър даде съвсем прясно интервю, в което разказа как се чувства в момента.

Ето някои от по-важните моменти в него, цитирани от Blabbermouth.net:

"Чувствам се абсолютно свободен. Трябва да дам малко предистория. Това беше една публична тайна. Никога не съм се опитвал да измамя хората, нито да се крия и да отричам. Честно да ви кажа – никога не съм смятал това, че съм плешив, за нещо особено важно. Но е факт, че има злобни, тесногръди и агресивни хора, които винаги са готови да ме вземат на мушка и да се опитват да ме тормозят. Винаги съм си мислел, че те просто ми завиждат. И това говори повече за тях, отколкото за мен. Това не са моите хора. Къде остана музиката? Тя е това, което е важно!“

Големият музикант обясни, че това е нещо, което е отлагал достатъчно:

"Знаех, че това е нещо, което трябва да направя, преди да си отида от този свят. Докато записвахме новия албум си казах – трябва да направя нещо. И в крайна сметка съпругата ми, която е и мой ко-мениджър, невероятна е, ми каза един ден следното: ‘Дойде моментът, Джон, сега трябва да го направиш. Когато си напълно искрен и откровен, хората ще те заобичат още повече‘. И така, направих го. Това съм аз, нямам нищо за криене. Хайде да видим сега, ще ми се присмивате ли? О, и между другото – това тук е новият ми албум!“

Впоследствие Джо Лин Търнър получи подкрепа от цял свят – както от много свои колеги музиканти, така и от дългогодишните му фенове. Той записа и специално видео, в което благодари за невероятната подкрепа, която е получил.


Виж коментарите (3)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" е готов с нов шедьовър
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).