Робърт Плант изпълни легендарна песен за пръв път от 16 години насам

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:20 / 27.10.2023
2501
Робърт Плант влезе в историята през изминалия уикенд.

В събота бившият фронтмен на Led Zeppelin изпълни на живо една от най-известните песни на групата за първи път от 16 години – "Stairway to Heaven“ ("Стълба към рая").

На кадри, заснети от фенове се вижда, че 75-годишният Плант изпълнява бавнa интерпретация на легендарната балада от 1971 г. по време на благотворителен концерт за борба с рака, организиран от Анди Тейлър от Duran Duran. Тейлър беше диагностициран с рак на простатата в стадий 4 през 2018 г., съобщи People.

Певецът не е изпълнявал обичания хит от 10 декември 2007 г., когато членовете на групата Led Zeppelin - Плант, Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс - се събраха за ексклузивно шоу в Лондон.

През годините рокерът е включвал класики на Led Zeppelin като "Black Dog", "Babe, I'm Gonna Leave You", "Ramble On" и "Whole Lotta Love" в концертите си на живо, но не е връщал "Стълба към Рая" обратно в сетлиста.

Плант е споделял донякъде противоречиви мнения относно парчето в интервюта през годините. През 1988 г. той казва на The Los Angeles Times, че "определено няма" да пее "Stairway to Heaven“ на турне.

"Ще се обрина, ако трябва да пея тази песен на всяко шоу. Написах този текст през 1971-ва и наблюдавах как парчето доби известна важност, но 17 години по-късно... не знам. Просто не е за мен", каза той пред изданието.

Миналата година музикантът отново разкри чувствата си към песента в интервю за Rolling Stone.

"Когато го чуя изолирано, ми идва в повече поради всяка причина, която можете да си представите. Тогава имаше специфично настроение и атмосфера, опитвахме се да се справим. Светът е различно място. Всички бяха разтресени от Виетнам и обичайната допълнителна порция корупция в политиката“, каза той пред изданието.

Плант продължи: "Някои хора бяха наистина красноречиви, които изразиха мислите си доста по-необразно и се справиха много по-добре в натъртването на тезата си. Но аз съм това, което съм, и както казва дядо ми, "повече от това да съм "аз" няма накъде".

Виж коментарите (0)

Още по темата (6377):
20.05.2024 Гордън Рамзи похарчи над 7 милиона долара за служителите си
20.05.2024 Тя загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно
20.05.2024 Двама афганистанци вкарали проститутка в апартамента на Петър Дочев, а две румънки се вихрили на купон
20.05.2024 Дъщерята на Мира Добрева й става колежка в телевизията?
20.05.2024 Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"
20.05.2024 Гери Малкоданска не можа да устои
Още новини от Любопитни новини:
Успешен спортист, депутат и министър празнува днес
Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"
Празник е! Имане ден имат жени с интересни имена
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Ергенът се изложи много в ефира на bTV


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).