ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Проучване показва, че децата играят казино игри още на 11! Така ли е и у нас?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:00 / 13.02.2021Коментари (1)2821
©
Нова проучване на щата в Ню Уелс в Австралия ни показва една интересна и малко притеснителна тенденция. Все повече деца на възраст от 11 години се включват в хазартния свят, след като използват кредитни карти на своите родители, с които закупват не само различни приложения, но и дори успешно зареждат сметките им, към това трябва да добавим най-различни видео игри и други платени приложения. Историята продължава с още по-интересно разкритие, децата на 12-17-годишна възраст и се забавляват на игри, които са особено близки до света на спортните залози и хазарта.

Точно тази тенденция мотивира учените да направят най-различни фокус групи, където става ясно, че около 551 от младежите са участвали в подобни игри. Бихте казали, че това е възраст, в която мнозина трябва да са много далече от хазартния свят, но около 30% от въпросните признават, че са залагали истински средства в последната година. Най-честата практика е да участват на игри на покер, използвайки училищното пространство. Останалите признават, че са си купували лотарийни билети, залагали са на спорт и още много други. Според хазартната комисия в Австралия, броят на младежите, които използват различни методи за преминаване на възрастовите граници, са повече от всяка друга година.

Изследването е направено тази година, с оглед на подрастващата активност през миналата година. Освен това много други видео игри и приложения подстрекават младите да правят парични инвестиции, които едва по-късно се отразяват в сметката на родителя. С оглед на това, повечето експерти настояват да се обръща повече внимание на детето и неговата основна активност в онлайн пространството. С оглед на това, най-вероятно се чудите каква е практиката в България. Нека започнем с факта, че тук присъстват същите законови норми и хазартът е забранен за лица под 18 години.

Не е лошо да споменем, че освен това родителите могат да бъдат санкционирани за нарушаването на някои от основните закони. Както обаче можем да забележим, децата там също са били достатъчно изобретателни, когато дойде време за заобикалянето на законите? Когато Nostrabet разглежда онлайн сайтът на Winbet, забелязва една интересна подробност в общите условия - платформата изисква имена, номер на лична карта и ЕГН. Ако се окаже, че потребителят, който подава тези данни не е пълнолетен, то тогава операторът официално ще заключи неговия профил. Освен това можем да забележим, че употребата на необходимите документи често изисква и наличието на дебитна карта или друг вариант за осъществяването на превода, очевидно е, че родителите ще трябва да упражняват по-сериозен контрол.

Не на последно място, големите експерти често напомнят на почитателите да не забравят още една важна подробност - активността на детето, когато връчим таблета и просто забравим да поставим ограничения за възраст, нуждата от потвърждение, че сме съгласни да се свали дадена игра и много други. Впрочем безотговорното поведение не може да бъде спасени от нито един закон, но нека не забравяме, че именно липсата на контрол води до такива резултати. Не трябва да забравяме, че повечето букмейкъри предоставят помощ във всеки един момент, когато даден играч се почувства засегнат или изпитва зависимост от това удоволствие.

Можем да открием достатъчно платформи, които ще ни помогнат, наличието на спешни телефони и още много други. Освен това не трябва да забравяме, че всяко лице, което се чувства засегнато от индустрията, може спокойно да бъде записано в регистъра за уязвими лица и след това ще забележим, че нито един букмейкър няма да позволи да оперира нито онлайн, нито в реална среда. Практически има много решения, които биха спестили главоболията, но най-важното в този случай е просто самите играчи и очевидно родители, да следят малко по-подробно хобитата на своите близки, както и своето собствено присъствие. Нито един оператор не желае да партнира с малолетни и непълнолетни деца, а с оглед на бъдещите планове на индустрията, най-вероятно ще видим и присъствието на още по-сериозни драконови мерки. Отговорната игра е най-доброто решение в такива моменти и задължително трябва да се случва, когато даден почитател навърши 18-годишна възраст.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
аз на 12 ударих мистерикта 2 бона в ефбета
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Удвояват околовръстното на Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: