Проф. Донка Байкова: Киселото зеле ни предпазва от рак

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:10 / 03.11.2016
2896
Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза пред БНТ диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. 

Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", заяви Байкова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иван и Андрей: Как може двустаен апартамент в "Лозенец" да струва...
Почина Алберт Руди, продуцентът на "Кръстникът"
Защо да бягаме всеки ден
Съдийка от Dancing Stars избухва с нов впечатляващ проект на теле...
Щерките на Стоичков и Фатик в общ бизнес за милиони
С това смути Дженифър Лопес сваля 5 кг за 3 дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).