Пловдивчани хукнаха към магнетично красив и прохладен водопад, в търсене на спасение от жегата

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
12:37 / 05.08.2017
31108
Малко са хората в Пловдив, които от този уикенд не са по морските курорти в България и чужбина, установи репортер на Plovdiv24.bg.

Все пак тези които останах, търсят прохладни места в близост от града, за да се спасят от непоносимите жеги през уикенда.

Такова място е водопада "Лястовичи вир", който се намира само на 30-на километра от Пловдив.

До водопада се достига по маршрута Асеновград - Долнослав (12 км) - яз. Сушица (1.5 км) . Според местните хора името на водопада идва от труднодостъпния терен и заради това, че "само лястовиците имат достъп и могат да стигнат до тук". Разходката до водопада обаче е приятна и изпълнена с много красиви гледки, а до него се стига чрез десетките стъпала, изкопани от идващите тук хора.

Язовир "Сушица" е в непосредствена близост и е чудесно място за пикник. Наблизо се намира и конната база на атракционно селище "Wild city" , където могат да ви упътят, а също и разнообразите разходката си с езда и обяд. След "Wild city" пътеката минава в ляво и се движи успоредно срещу течението на река "Сушица". След около 500 м се слиза до реката. Преминавате множество водни каскади и след около 300 метра, в които се движите буквално сред самите водни прагове, стигате водопада, който има пад на водата около 12 метра.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Една от фаворитките в "Ергенът" зарязана от 60-годишен милионер з...
Как да се съхраняват правилно лимоните вкъщи?
Рачков към Зуека: Надявам се да си партнираме и на старини
Мастагарков с призив към шофьорите пушачи: Моля Ви, не го правете...
Почина световноизвестен дизайнер, правила расото на Папа Йоан Пав...
Баща му е български арменец, майка му рускиня, световноизвестен е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).