Отслабване без диета - как да го направя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:14 / 20.09.2021
15548
Корекцията на телесното тегло без диета е мисия възможна. Необходимо е само малко повече упоритост и постоянство. Няма невъзможни предизвикателства, важна е преди всичко мотивацията на човек.

Не винаги отслабването трябва да се постига с подлагане на глад или диета. В зависимост от ефекта, който се цели и определеното количество телесна маса, с която искаме да се разделим, се определя и подхода. Понякога една корекция на определени вредни навици в храненето, е достатъчна за задвижване на метаболизма и правилното изгаряне на ненужните калории.

Ако водещ при слабеенето няма да е хранителният режим, то добрите резултати ще дойдат с промяна на физическата активност. Малко или повече движение, гимнастика или спорт са задължителни по пътя към отслабването без диета .

Вкъщи е напълно възможно да приложим нов двигателен режим и така да го съобразим със свободното си време и деловите задачи. Запазването или намаляването на телесното тегло се повлиява положително от системното изпълнение на упражнения. Това може да е серия от предпочитана гимнастика, йога или пилатес. Основната цел е да се ускори процесът за изгаряне на повече калории, а и това ще помогне за красиво оформените мускулни групи.

Какво да спортуваме у дома зависи от пространството, с което разполагаме и с наличните фитнес уреди. Понякога една топка за пилатес, гирички или ластик са предостатъчни, за да се изпълнят правилно група от упражнения и те да имат необходимото въздействие върху организма.

Важното е да се изгорят максимално много калории и да са съобразени активностите със здравословното ни състояние и физическите ни възможности. Разлика има във вида на упражненията, дали те са силови и кардио. Изгарят се различен брои калории и се натоварват по различен начин мускулите.

Фитнес инструкторите твърдят, че добрите резултати изискват разнообразни по интензитет движения. Каквото и да се избере обаче по-важно е да се изпълнява по правилен начин. Ако няма възможност за индивидуален треньор, достатъчно е да се потърсит в интернет уроци по фитнес или друга гимнастика, откъдето да почерпите опит и идеи.

Много предпочитани са аеробиката и йогата за поддържане на добра форма. От друга страна са полезни с това, че помагат за правилното дишане, а и това е един от необходимите елементи за ускоряване на метаболизма и изхвърляне на токсините от тялото. Така се освобождаваме от стреса, а с него и с желанието да приемаме ненужни количества храна.

Аеробиката има огромен ефект при оформяне на стегнато тяло. А и са достатъчни по 30 минути на ден, за се стегнат мускулите, за да са хармонични пропорциите. Гимнастиката не изисква никакви по-специални умения или сложни позиции на тялото.

Тренирането вкъщи е гарантиран начин за поддържане на отлична форма. Единственото условие е, човек да има воля и упоритост. Но освен у дома, може да се кара колело навън или да се плува редовно. Помага и ходенето пеша, изкачването и слизането по стълби.

Не бива да се забравя и за добрата хидратация на тялото. Това означава достатъчното количество вода, която се приема дневно. Без живителната течност няма как да функционира добре обмяната на веществата, да е ускорен метаболизмът и тялото да успее да изхвърли вредните вещества, които се трупат ежедневно.  Възрастен човек трябва да пие поне осем водни чаши в денонощието. Освен това е огромна грешка да се счита, че сокове, фрешове и други напитки са заместител на водата.   

Установено е също, че липсата на почивка води до пълнеене. Липсата на сън, преумората, стресът наистина са сред причините за трупане на килограми. Под напрежение тялото се нуждае от повече калории и тогава идват пристъпите на глад. При невъзможност да получи необходимата енергия, организмът трупа повече мастни депа, а храната се оказва заместител на нужната почивка. Затова минимум 8 часа сън, както и редуването на работа и почивка са ключ към здраве и добра форма.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).