ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Онлайн кредит веднага – ето какво трябва да знаете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 24.01.2023Коментари (0)1881
©
В днешно време икономическата ситуация в страната е нестабилна. Доходите на голяма част от хората в България са ниски, а инфлацията се увеличава ежемесечно. Това често принуждава хората да търсят допълнителни доходи. Някои от тях работят на няколко места, други заминават за чужбина, за да намерят по-високо платена работа, а трети вземат заеми. С годините все повече потребители прибягват до кредити от банкови или небанкови компании.

Заемите от роднини и близки стават все по-малко търсени

Заемите от роднини и близки стават все малко търсени по ред причини. Да вземете пари на заем от роднини има своите позитиви и негативи. Позитивите са, че по тези заеми няма лихви и такси. Негативи обаче също съществуват. Заемите от приятели, роднини или познати често пораждат напрежение и спорове. Също така не всеки има познати готови да му заемат по-голяма сума. Това са основните причини клиентите да се насочват все повече към кредити от финансови компании.

С бързото развитие на технологиите всичко става дигитализирано. Вече пазаруваме през интернет, плащаме сметките си онлайн и прекарваме голяма част от времето пред мобилни устройства. Финансовите компании също започнаха да предлагат онлайн кредити. Този вариант улеснява клиентите и ги прави по-склонни да вземат заеми. Какво по-лесно от това да се сдобиете с нужните пари без да се разкарвате. Вместо да ходите до офис на фирмата кредитор, да търсите място за паркиране и да губите време и нерви, вече може да кандидатствате дигитално и да вземете онлайн кредит веднага. Така за няколко минути от дома или пък от работното място можете да свършите нещо, което иначе би ви отнело няколко часа. Колкото и да са удобни онлайн кредитите, не забравяйте, че е нужно да обмислите детайлите предварително. Ето някои основни правила за сигурност, които е добре да спазвате.

Не превеждайте такси предварително

В интернет можете да откриете сайтове, които ви предлагат нереално примамливи условия. Те са готови да ви одобрят бързо без значение какви са доходите ви. Кредитното ви досие също не е от значение за тези кредитори. Тези фирми, обаче изискват да им изпратите такса за предварително одобрение. Тук нещата започват да изглеждат съмнителни. Съветваме ви да не пращате предварителни суми на съмнителни кредитори. Финансовите институции имат такси и комисионни, които обаче се удържат чак след като сте одобрени. Тези такси са подробно описани в договора за заем. Четете всички приложени документи добре, за да не останете изненадани, когато трябва да плащате вноските си. Пазете се от измами и не превеждайте пари на непознати лица в дигиталното пространство. Когато кандидатствате за онлайн кредит веднага се уверете, че всичко е изрядно.

Внимавайте щом се отнася до личните ви данни

Да пазите личните си данни е изключително важно. Не отговаряйте на съмнителни имейли и не давайте личните си данни на непознати лица или лихвари. Въвеждайте данните си само в сайтовете на фирмите, на които имате пълно доверие. Проверявайте дали на сайтовете им има всички нужни сертификати, както и политика за защита на личните данни. Не давайте личната си карта дори на приятели и познати. Също така не кандидатствайте от чужди компютри, таблети или мобилни телефони. Шансът някой да иска да вземе кредит от ваше име не е голям, но все пак съществува.

Винаги се запознавайте с условията

Важно е да имате представа къде кандидатствате. Потърсете информация за фирмата кредитор и попитайте свои познати дали имат опит с тази или друга кредитна фирма. Конкуренцията между тези компании е голяма и трябва да знаете, че техните условия и изисквания се различават. Някои от тях имат допълнителни изисквания към клиентите си, като изискване за поръчител или друг тип гаранция.

Независимо дали ще подадете заявка в офис на финансовата компания или пък онлайн, е важно да четете документите, които подписвате. Там са описани таксите, комисионните условията и възможните неустойки в случаи на забави. Често се появяват реклами за безлихвени заеми до заплата за нови клиенти. Въпреки че тези кредити наистина нямат лихви, ако ги изплатите навреме, те може да имат някакви такси, застраховки или комисионни. Нужно  е също да разгледате всички документи, изпратени от фирмата кредитор. Ако имате въпроси, по-добре се обадете на банката или фирмата за бързи кредити и запитайте, вместо да  бързате да подписвате.

Онлайн заемите се предлагат предимно от небанковите финансови компании, въпреки че в последните години банковите кредитори също започнаха да се насочват към дигитализация. Когато искате да се сдобиете с нови онлайн кредити, потърсете предварителна информация за кредитните компании и предлаганите от тях оферти. Ползвайте сайтове за сравнение. Имайте предвид, че не всички компании предлагат онлайн кредит веднага. В някои от компаниите е възможно да кандидатствате онлайн, но е нужно да подпишете договора си в офис на финансовата компания. Винаги погасявайте кредитите си навреме, за да сте сигурни, че ще избегнете наказателните лихви, както и лошата кредитна история. Колкото по-изрядни сте, толкова по-добри оферти ще получавате в бъдеще. Много от фирмите за бързи кредити имат дори специални програми за лоялните си клиенти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: