Няма да повярвате как ще борят работохолизма в Япония, от който има много смъртни случаи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:25 / 10.12.2017
4102
Японската компания "Тайсей" представи своите дронове "Ти френд", които ще гонят служителите работохолици от офисите и ще им напомнят, че работният ден е свършил, пише в. "Дейли мейл", цитиран от Нова тв.

В края на смените безпилотните апарати ще кръжат под тавана и ще следят за сътрудници, които още не са си тръгнали. Те ще се насочват именно към тях и ще им пускат шотландската мелодия "Auld Lang Syne", с която в Япония често се сигнализира краят на работния ден.

Дроновете могат да се ориентират в пространството без джипиес и работят в автономен режим. Те ще бъдат пуснати в продажба през месец април догодина, но компаниите ще могат да ги взимат и под наем срещу 440 долара на месец.

Работохолизмът е голям проблем в Страната на изгряващото слънце. Заради предаността си към компанията или заради кариерното си развитие много японци работят извънредно и се преуморяват. Не са редки и смъртните случаи на работното място.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).