Няколко приложения на стреч фолиото, за които не сте и предполагали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:12 / 19.04.2024
4804
Това е вещ, без която вече не можем да си представим едно домакинство. Но някои хора използват прозрачното фолио по толкова хитри начини, че дори не бихте се сетили веднага. 

Залепете прозорците с тиксо

Ако има силен вятър и от прозорците духа, залепете фолио на тези места, за да затворите бързо пукнатините. 

Отървете се от плодовата муха 

Изсипете бяло вино или просто вода с препарат за миене на съдове в чаша, покрийте я с фолио и направете няколко малки дупки в нея. Веднъж влезли вътре, мухите няма да могат да излязат обратно. 

Запазете бананите 

Увийте стъблата на бананите във фолио, за да ги предпазите от почерняване и изсъхване. 

Защитете рафтовете на хладилника 

Искате ли да почиствате хладилника си по-рядко? Използвайте фолио за защита на стъклените рафтове. То е почти невидимо, но вместо да миете рафтовете, просто трябва да премахнете старото фолио и да го замените с ново.

Направете чаша със сламка 

Ако се страхувате, че бебето ви ще разлее сок или друга напитка върху себе си, покрийте чашата с фолио и направете дупка за сламката. 

Използвайте по време на ремонт 

За да предотвратите изсъхването на валяка между работните дейности, увийте го във фолио. Можете да направите същото с кофата с боя. Капакът ще се отвори по-лесно, ако първо увиете кутията с фолио. 

Комбинирайте натрошен руж и сенки 

Не изхвърляйте компактен руж или сенки за очи само защото са се натрошили. Добавете няколко капки алкохол и след това увийте кутията плътно с фолио. Натиснете внимателно с пръсти или чиста лъжица. Готово - козметиката е като нова. 

Сварете поширани яйца 

Все още не знаете как да ги приготвите? Прилепващото фолио ще ви помогне. Поставете го по ръбовете на купата, намажете го с растително масло, счупете яйце в него и след това го навийте на руло, като стегнете добре краищата. След това просто хвърлете яйцето във вряща вода и изчакайте 4-5 минути. 

Направете козметична маска 

Смесете топла вода с какао на прах, добавете супена лъжица зехтин и нанесете върху бедрата и корема. Увийте се в стреч фолио и починете 30 минути, легнали под одеяло. Тази маска изглажда кожата и я прави мека. 

Начукайте месото 

Може би не сте се досетили, но е добре суровото месо да се покрие със стреч фолио, когато го начуквате за печене. Това трябва да се направи, за да не се избърсват впоследствие пръски от кухненските плочки и плотове. 

Защитете кухнята си от пръски 

Можете също така да увиете купата с потопяемия блендер по същия начин, за да предотвратите попадането на пръски върху близките повърхности, пише actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ще се изненадате кои са най-използваните банкноти у нас
Маслините ни предпазват и трябва да ги ядем с костилките
В "Ергенът" останаха само две претендентки
Бони загуби в Hell's kitchen, отмъкнаха й победата в последния мо...
Звездно бебе с приказна погача
Троен годеж в Hell's kitchen


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).