НАСА: Няма да има край на света на 21.12.2012 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
09:44 / 29.11.2012
5936
Краят на света няма да настъпи през декември 2012 г. Това официално съобщава на интернет страницата си и НАСА. Явно истерията за настъпването на края, прогнозирано от маите, е накарало астронавтите и експертите в космическата агенция, да изоставят за кратко важните си дела и да успокоят хората.

В публикуваното съобщение те отговарят на различни въпроси по темата "21.12.2012". "През 2012 г. край на света няма да има. Нашата планета си е била наред в продължение на повече от 4 милиарда години и твърденията, че скоро ще настъпи краят на света не се подкрепят от никакви научни обосновки", категорични са от НАСА.

Една от версиите за край на света бе свързана с митичната планета Нибиру, за чието съществуване са говорили шумерите. Първоначално се смяташе, че тя ще се сблъска със Земята през май 2003 г. След като катастрофата не се случи тогава, датата бе изместена за 21 декември 2012 г. Именно на тази дата приключва един от циклите в календара на маите, пише още в съобщението.

"На 21 декември 2012 г. няма да дойде краят на човечеството, а ще настъпи поредното зимно слънцестоене", припомня НАСА и посочва, че древните маи никога изобщо не са предсказвали края на света.

"Времето не свършва само защото висящият във вашата кухня календар свършва на 31 декември", категорични са експертите.

Според американското космическо управление след 21 декември 2012 г. в календара на маите започва нов цикъл, точно както на 1 януари 2013 г. започва новата година.

Интересът към космическите тела, тяхното разположение и влиянието им към Земята в края на 2012 г. е голям. Но никакви фантастични филми, книги или истории не са основани на реални научни доказателства, припомнят от НАСА.

Нибиру и други истории за своенравни планети са интернет измама. Ако Нибиру или планета X са истински и са се насочили към "близка среща" със Земята през 2012 г., астрономите щяха да ги засекат и да ги следят поне от десетилетие насам. Освен това в момента те биха били видими с невъоръжено око в небето. Очевидно е, че подобна заплаха не съществува.

От НАСА отговарят на всички въпроси свързани с различните теории как ще настъпи края на света. За да успокоят хората дори са организирали видеочат в Интернет, където да развенчаят всички митове за "страшния съд".


Виж коментарите (10)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).