Музей на мафията откриха в Лас Вегас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:12 / 16.02.2012
3752
В столицата на хазарта Лас Вегас откриха музей на мафията. Идеята хрумнала на Денис Бари и съпругата му Катлин, бивши служители в Националния музей на шпионите във Вашингтон. Пет години усилен труд и 42 милиона долара са вложени в мащабния проект. Изложбената площ се простира на 17 хиляди кв. м.

Сградата на музея също е свързана с организираната престъпност - това е бивш федерален съд, едно от местата, на които е работила специалната сенатска комисия "Кефовър", разследвала дейността на престъпните фамилии в САЩ. Запазена е и залата, в която са протичали слушанията.

"Събирането на документални свидетелства от историята на Сухия режим беше много тежка задача. Ясно е, че мафията не си води записки, когато планира нечие убийство, а след като го извърши, оръжието се унищожава" - каза Денис Бари.

Кураторите показват стотици фотографии, оръжия и вещи, свързани с дейността на мафията. Специален отдел е посветен на Сухия режим и свързаното с него незаконно производство на алкохол. Националният музей на мафията отвори врати на 14 февруари. Датата е избрана неслучайно - на този ден през 1929 г Ал Капоне организира прочутото Чикагско клане.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Иво Аръков си стегна багажа, обяви нещо гандиозно
Днес една от най-големите сексикони на Холивуд става на 94
Шеф Андре Токев: Хората да не се отказват в най-трудните си момен...
След присъдата на Доналд Тръмп проговори дъщеря му Иванка
Една от най-популярните тв водещи у нас показа снимка от бала си
Болестите, които ни "пазят" работното място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).