"Международни фотографски срещи" отново в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:17 / 11.10.2011
1683
"Международни фотографски срещи" е ежегоден фотографски фестивал, който се провежда през втората половина на м. октомври в Пловдив. Той се организира от Община Пловдив и Пловдивско фотографско средище с подкрепата на Общински институт "Старинен Пловдив". Фестивалът е част от "Есенен салон на изкуствата".

Основна цел на фестивала е да се промоцира съвременната българска фотография у нас и в чужбина, както и да представя съвременна европейска фотография в България.
В последните години се очерта и тенденцията да се показват български артисти, които живеят и работят в Европа и по света. За това се организираха изложби на Румен Койнов от Бразилия, Владимир Василев от Франция, Дими Стефанов от Испания, Веселина Николаева от Холандия, а през тази година на Ива Яус и Авела Адмон от Германия и Мариета Ценова от Обединено кралство.

Всеки фестивал има тема, която обединява в основен проект изложбите. През тази година темата е "Фотография и въображение", с което се дава акцент (за разлика от предишните години, когато бяха социални и документални страни на фотографията) на имагинерното, субективното и художественото интерпретиране на реалността. Един нов момент и се надяваме успешен, през тази година е обща изложба на жени фотографи, която обединява най-известните творци понастоящем в България. 

През октомври тази година гости ще бъдат Жан-Марк Лакаб, директор на фотомузея в Тулуза, Франция , Гинтарас Чесонис, директор на фотогалерията в Каунас, и Директорът на фотофестивала в Каунас, Миндаугас Кавалиаускас, което е възможност да представим пред тях новите български фотографски колекции.

Откриването е в Балабановата къща в петък, 14 октомври, от 17.30 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Последната кралица в Европа влезе по спешност в болница
Диона отново насочи погледите към себе си, отнесе хейт
Колега на DJ Мартен: Той отнесе много хейт, но от рекламата спече...
DJ Мартен не пускал чалга? Камелия не може, но Андреа може
Дичо се завърна не къде да е, а в D2


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).