Лекари: Мобилните телефони са опасни за здравето на децата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 05.03.2017
5359
Мобилните телефони вече са навсякъде в съвременния живот. Те улесняват живота ни, но непрекъснатата им употреба може да е вредна за бебетата и малките деца, предупреди британски експерт, цитиран от в. "Мирър".

Мобилните телефони създават електроматнитно поле, а то се смята за канцерогенно и предразполагащо към разстройства в развитието. Бебетата и малките деца са особено чувствителни към него, защото тъканите им са различни от тези на възрастните - те имат повече вода. Затова и по-лесно поглъщат радиовълните, обясни д-р Филип Чадуик.

От друга страна малчуганите са дребни на ръст. Така поглъщат по-малко радиовълни.

Предупреждението важи "в рамките на границите на безопасността" и за телефоните, които са близо до тялото на детето, а не за базовите станции или уайфай. Сред изискванията за безопасност на съвременните телефони има и специално формулирани за малки деца, пише БТА.

Много от ефектите на мобилните телефони още се изследват. Резултатите от различните трудове са противоречиви. Тъй като мобилните телефони се използват вече 30 години, според д-р Чадуик, ако имаше реална заплаха от тях за човешкото здраве, тя вече щеше да е проличала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).