Камелия Тодорова призна за алкохолната си зависимост и защо се презира!

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 28.11.2021
9100
Споделената болка е половин болка – вероятно тази идея е водела Камелия Тодорова в работата над новия й музикален спектакъл "Моят глас".

В него примата на родния джаз не само пее, но и разкрива живота си в най-големи, на моменти шокиращи подробности. Как е посрещала Нова година с блуза на "гол купон", как е заминала за Индия с 5 долара в джоба, какво я е прогонило от България преди години и коя е най-голямата й драма – тя разказва за всичко това с чувство за хумор, поглеждайки с усмивка дори към тежките моменти от живота си. За първи път певицата дава отговор дори на клюките за проблеми с алкохола, които се въртят около името й от години.

"Още очаквам да се влюбя! Непрекъснато го очаквам!" Това е първото голямо признание, което Камелия Тодорова прави пред своята публика в "Моят глас". Премиерата на спектакъла беше в театър "Азарян" миналия понеделник. Любовта не е била добра към изпълнителката. През целия си живот примата на българския джаз е била заобиколена едновременно от обожание и любовни разочарования. "Нещата в личния ми живот не вървяха. Винаги имаше тъга", не крие тя. И допълва, че е имало моменти, в които това разочарование я е тласкало към алкохола. "Понякога се напивах. Не съм била пияна сред хора. Винаги ми се е случвало, когато съм била сама. И това е най-голямото нещастие, защото после се презирам", споделя тя пред непознатите хора в публиката.

Такъв момент за нея настъпва в началото на 90-те години на миналия век, когато се разделя със съпруга си Майкъл Кунстман и остава сама в България. "Мислех, че светът е свършил", споделя звездата. По онова време двамата с Майкъл вече имат две деца и майката не знае дали е по-добре да ги вземе при себе си в София, или да ги остави да растат в далеч по-добре уредената им родина Германия. В крайна сметка момичетата остават с нея и до ден днешен тя им е благодарна за подкрепата, която оказана от тях в моментите на слабост. "Имах голяма нужда от тази подкрепа", откровена е певицата.

Именно Майкъл я убеждава през 1983 г. да избяга от комунистическа България и да изостави блестящата си кариера тук, за да заживее в свят, който никога преди това не е виждала. "Аз бягах от вербуване", разкрива изпълнителката в "Моят глас". По онова време тя вече има участия зад граница и от Държавна сигурност искат да я вербуват като агент. Ченгета я наобикаляли непрекънато и недвусмислено й казвали, че трябва да стане една от тях. Певицата обаче не може да приеме идеята да доносничи. Тъй като няма как да откаже, тя просто напуска страната, пише "Уикенд". 

"Разбира се, избягах и защото се влюбих. Млада, загубена и наивна! А и се надявах да изградя кариерата си там, в хубавия Запад", разказва още Тодорова. Тя си спомня как, след като става част от компанията "Върджин Рекърдс", новите й продуценти коментират, че на външен вид прилича на Мадона, сценичното й поведение напомня Принс, а гласът – Тина Търнър. "Съвсем не се обидих от това сравнение", шегува се Камелия. В спектакъла си тя разказва и за срещите с Фреди Меркюри, който обичал да общува с обикновени хора – "като мен", уточнява джаз примата. И макар да мисли, че в България няма как да съществуват истински звезди като на Запад, не крие, че самата тя се е надявала да стане звезда, когато Вили Казасян предлага да я изпратят на "Златния Орфей" през 1980-а.

Джаз примата се връща не само към драматичните, но и към някои доста забавни моменти от живота си. Разказва например как е срещнала първото си гадже, благодарение на "гол купон" за Нова година. Когато пристига на въпросното парти, с изненада открива, че всички гости са голи до кръста. Самата тя се срамува да се съблече – "още нямах гадже", обяснява певицата. Но когато настъпва Новата година, всички започват да се поздравяват и целуват, едно момче я прегръща и вдига блузата й. "Умрях от срам!", смее се днес изпълнителката.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3974):
16.12.2022 С "Ферари" за 1 млн. лева Нинджата замина за Гърция на лов за евтини
имоти
30.09.2022 Няма да я познаете! Ето я пловдивчанката Симона от "Фермата" преди
тунинга!
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Прибирах се от участие в Пловдив, когато заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
Още новини от Любопитни новини:
Автомобилът ви е "спрял да дърпа"? Какви са причините
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).