ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Какво прави типстърът и това реална професия ли е
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:50 / 26.05.2022Коментари (2)3111
©
С течение на времето става все по - трудно за един професионален типстър да поддържа ниво, затова и тези, които успяват, се трудят доста усърдно за целта. Причината е, че букмейкърите стават все повече, все по - богати и все по - мощни, съответно те се развиват и знанията им нарастват. За да бъдат победени, типстърите също трябва постоянно да прогресират. Затова е много важно с каква информация боравят.

Обикновено повечето типстъри първоначално правят това нещо като хоби и след това, когато видят, че им се отдава, го превръщат в професия. Това не ви ли звучи познато? Много хора в определена ниша са започнали като любители и след това са станали професионалисти. При типстърите, обаче, това е по - честият случай, отколкото обратното, поради това, че, за да станеш такъв, трябва да си самоук. Никъде няма да видите курсове или учебници по “типстърство".  

Betinum е сайт, в който ще откриете професионални залози със стойност и в който са събрани едни от най - добрите залагащи в света.

И, все пак, каква е основната дейност на типстърите? Ще опишем основните практики в това как един професионален залагащ действа и в какво се изразява неговата работа. 

Специализиране 

Обикновено един типстър се специализира в един или няколко спорта и в една или няколко лиги. В повечето случаи, ако един професионален залагащ дава няколко спорта и различни лиги, то най - вероятно има екип, с който работи. Той или той и екипът му трябва да следят най - достоверната информация относно залозите, които правят като в днешно време статистическите и аналитичните данни се използват на много високо ниво. За един типстър е изключително важно да разбере в какво е най - добър, за да може да го подобрява и това да му носи дивиденти. Често те си имат специални кабинети, в които работят с множество екрани, на които следят мачове или движение на коефициентите, например. 

Освен специализацията в спортовете и първенствата е много важно и какви са типовете залози, които предлагат. Най - често срещаните са знаци и азиатски хендикап, но има и типстъри специализирали се в залозите на голове, картони или дори корнери като тук визираме само футбола, а има много добри типстъри на всякакви други спортове - от тенис до хандбал или колоездене и електронни спортове.

Доста е важно да се прецени още в началото дали ще се дават основно залози за европейските букмейкъри, или за азиатските, защото разликата не е малка. Има екипи, разбира се, които дават и в двата типа букита. 

Инструменти

Статистики, аналитични данни, различни метрики. В интернет пространството има всевъзможни инструменти, които могат да бъдат използвани, за да бъде направен по - добър анализ на даден сблъсък. Отговорност на типстъра е да намери кои биха били най - подходящи за него, кои биха му свършили най - добра работа и кои не. В никакъв случай това не е лесна задача и на някои им отнема дори години, за да стигнат пика си в боравенето с тях. Както написахме по - нагоре, букмейкърите търпят постоянен прогрес, което значи, че и типстърите са длъжни да го правят, иначе изостават. 

Изучаване на пазара и платформите

Това да разбира пазара е от основно значение. Движението на коефициентите, кога отваря пазара за дадени събития, защо коефициентите са такива, каквито са в момента на отварянето на early market, в кои букмейкъри могат да се залагат, какви са лимитите и т.н. Това не е проста задача и също отнема врем
©
е, за да се усъвършенстват уменията и разбиранията.

Самоанализ

Ключов фактор, защото е абсурдно даден типстър да очаква да има успех ако не си прави анализ на резултатите и то в дългосрочен план. В света на професионалните залагащи има базови начини и метрики, чрез които да се правят тези самоанализи, но те не важат само за самите типстъри, а и за хората, които решават да им се доверят. Yield и ROI, например, са едни от задължителните данни, които се следят, но реалната преценка става след поне 500 залога, защото колкото по - малко залози, толкова по - голям шанс резултатите да са заради късмет, а има и начини, при които да се разбере дали залозите на един типстър са повече късмет, или повече умения.

Психология

При лоши серии много типстъри се поддават на емоциите и се отклоняват от първоначалния си план, което в дългосрочен план никога не води до добри резултати. Това е допълнителен ключов фактор в успеха, защото в напечени ситуации трябва най - рационално мислене. Доста залагащи, например, започват да дават по - високи залози с цел да избиват, което клони към хазарта. 

Реална професия ли е да си типстър

Реална професия е, но в някои държави много малко хора знаят за това, докато в други, обикновено по - големи и западни държави, тази професия е нещо нормално. В повечето случаи типстърите или работят чрез платформа за залагащи, или имат свои собствени сайтове. 

Все пак, поради спецификата на сферата, както и всички тези много на брой ключови фактори, които изброихме, в никакъв случай не можем да обобщим, че да си типстър е лесна работа и определено не е за всеки. Както във всяко начинание, се изисква огромен труд, силна психика, талант и дисциплина. В много случаи, обаче, възнагражденията могат да са доста сериозни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
също е много важно рънърите да не взимат по-високи линии самосиндикално
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: