ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Какво наргиле да купим - от неръждаема стомана, алуминий или месинг?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 08.02.2024Коментари (0)914
©
Най-накрая сте решили да си купите свое собствено наргиле. Сега въпросът е, какво да бъде то? Когато избирате вашето устройство за пушене, е важно да имате предвид някои фактори, включително използвания материал и качеството на изработка.

Материалът, използван в конструкцията на наргилето, е от решаващо значение за дълготрайността и устойчивостта на продукта. Освен това, той оказва влияние върху това, колко лесно се почиства и поддържа устройството. Например, различните материали могат да имат различни изисквания за почистване. Майсторската изработка е друг фактор, на който е добре да обърнете внимание. Лошо направеното наргиле може, например, да протече поради нечисти конци и по този начин, да стане неизползваемо.

В тази статия, ще разгледаме някои от най-често използваните материали за изработката на наргилета, а именно неръждаема стомана, алуминий и месинг. Освен това, ще обърнем специално внимание на наргилетата от неръждаема стомана, като подчертаем техните предимства и причините, поради които те могат да бъдат добър избор за купувачите.

Наргилета от неръждаема стомана

Неръждаемата стомана е един от най-популярните материали за направата на наргилета и аксесоари. Устройствата за пушене, изработени от този материал имат много предимства пред обикновените модели от стъкло или алуминий. В сайта Narigile.bg може да намерите подбрана селекция от наргилета от неръждаема стомана FUMANT, които със сигурност ще ви грабнат вниманието. По-долу изброихме какво можете да очаквате от едно такова наргиле:

Предимства

- Тези наргилета са издръжливи. Неръждаемата стомана (V2A) е най-качественият материал за наргиле. Той е здрав и издръжлив, устойчив е на ръжда и може да се използва дори след години употреба. Устройствата от неръждаема стомана, също така, не са толкова податливи на драскотини и вдлъбнатини.

- Могат да осигурят по-добро вкусово изживяване. Неръждаемата стомана нито поема вкуса на тютюна, нито се окислява.

- По-стабилни са. Наргилетата от неръждаема стомана обикновено са по-тежки и масивни, което прави тяхната структура доста по-стабилна, в сравнение с алуминиевите лули.

- Почистват се лесно. Почистването на този тип наргилета е изключително лесно. На практика, можете дори да почистите компонентите в съдомиялната машина, но като цяло, е по-бързо да го направите на ръка.

- Имат стилен и изискан дизайн. Неръждаемата стомана има елегантен вид и е приятна на допир.

Недостатъци

- По-висока цена. Един от недостатъците на лулите от неръждаема стомана е, по-високата им цена.

- Ако пък сте почитатели на традиционните неща, то тогава алуминия и стъклото са вашите модели.

Наргилета от алуминий

Алуминият е друг доста популярен материал, използван за изработката на наргилета. Алуминиевите лули обаче, не могат да се "похвалят“ със същото качество, като тези от неръждаема стомана. Но за сметка на това пък, се предлагат на по-достъпни цени.

Предимства

- Те са сравнително евтини. Както вече споменахме, алуминиевите наргилета обикновено са малко по-евтини, в сравнение с тези от неръждаема стомана.

- По-леки са. Алуминият е лек материал, което прави наргилетата по-лесни за транспортиране и употреба.

- Нагряват се бързо. Алуминият е ефективен топлопроводник, позволяващ на наргилето да се нагрява бързо и лесно по време на сесия.

Недостатъци

- Не са толкова издръжливи. Въпреки че алуминият е лек, той може да не е толкова издръжлив, колкото материали като неръждаема стомана или месинг. Алуминият, също така, е мек метал, така че
©
е и по-податлив на драскотини, и вдлъбнатини.

- Могат да се окислят сравнително бързо. Влагата и постоянното нагряване на алуминиевото наргиле, могат да доведат до окисляване и отделяне на вредни емисии.

Месингови наргилета

Месинговите наргилета, подобно на алуминиевите, са сравнително евтини. Въпреки това, те са по-издръжливи и устойчиви на корозия.

Предимства

- По-дълготрайни са от алуминиевите. Месингът е известен със своята издръжливост. Той е по-тежък, което осигурява здрава и дълготрайна структура на наргилето. Този материал, също така, показва и по-добра устойчивост на корозия, което допринася за цялостната дълготрайност на устройството.

- По-стабилни са. Месинговите наргилета обикновено са по-тежки в сравнение с алуминиевите наргилета, което ги прави и по-стабилни.

- Могат да имат по-привлекателен външен вид. Месингът може да бъде полиран до висок блясък, придавайки на наргилето по-традиционен и класически външен вид.

Недостатъци

Изискват повече поддръжка. Месинговите наргилета може да изискват повече поддръжка, в сравнение с някои други модели, като алуминий и неръждаема стомана. Това се дължи главно на естеството на материала и склонността му да потъмнява с времето.

Защо FUMANT наргилетата от неръждаема стомана са добър избор?

FUMANT наргилетата могат да бъдат чудесен избор, в случай, че търсите висококачествено и издръжливо устройство за пушене. FUMANT е известена българска марка, занимаваща се с производството на наргилета и аксесоари. Техните продукти са изработени от неръждаема стомана, която за разлика от други материали, е напълно устойчива на ръжда и корозия.

Тези лули са изключително здрави и с подходяща грижа могат да издържат цял живот, което ги прави разумна инвестиция за ентусиасти, които ценят дълготрайните и висококачествени димни сесии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Европейско първенство по футбол 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: