ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Какви видове кредити предлагат банките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:26 / 11.05.2022Коментари (0)5142
©
В днешно време банките предлагат отлични кредитни продукти. Важно е, когато човек се нуждае от средства да има избор и възможност да подбере правилния кредит. Банките непрекъснато усъвършенстват и увеличават предлаганите от тях кредитни продукти. Те са с гъвкави условия и са достъпни за голяма част от кредитоискателите. Това е следствие на повишаване на конкурентоспособността на банките, желанието им да привлекат повече хора и да задържат лоялните си клиенти. Но, какъв заем ще изберете се свежда до вашите нужди и предпочитания. Трябва добре да разгледате предложенията на банките и обстойно да се запознаете с видовете кредити онлайн. Това ще ви помогне да направите правилния избор и да изтеглите правилния за вас кредит. По-надолу ще ви запознаем с различните видове кредитни продукти, предлагани от банките.

Какво определя видовете кредити

На първо място видовете кредити се определят от типа получател, това може да е физическо или юридическо лице. С какво предназначение е заемът и дали е целеви или нецелеви. Друг важни параметри са вида на лихвения процент - плаващ или фиксиран, и срока на изплащане. Дали е заем за индивидуални нужди, който може да бъде ипотечен или потребителски. Освен това от кредити могат да се възползват и юридически лица, за стартиране на бизнес, за инвестиция или за оборотни средства.

Ипотечни кредити

Думата "ипотечен" характеризира всички кредити, които са обезпечени с ипотека на недвижим имот. Ипотечни могат да бъдат потребителски и жилищни кредити. Като при тях срокът на изплащане е по-дълъг от този на обикновения потребителски кредит. При този вид кредит лихвата е по-ниска, защото са гарантирани със сигурно обезпечение. 

Ипотечните кредити се разделят на два основни вида според предназначението на средствата - целеви и нецелеви.

Нецелеви ипотечен кредит

Това е така нареченият потребителски кредит. За да изтеглите такъв заем, той трябва да бъде обезпечен с ипотека от ваша страна. За обезпечение служи недвижим имот - апартамент, къща, офис и други. По този начин си гарантирате отпускането на високи суми, които може да използвате за различни цели и предназначение. Банките нямат никакви изисквания и очаквания от клиентите си за какво ще използвате усвоените суми. Този кредит е с нисък лихвен процент и с период на изплащане между 5 и 15 години.  Банките обикновено отпускат средства, които се равняват на 60% – 70% от пазарна оценка на имота.

Целеви ипотечен кредити

Банката държи да бъде информирана за какво се използват изтеглените средства при целевите ипотечни кредити. Те се отпускат предимно за закупуването на имот, който се ипотекира в полза на банката. Също така усвоените средства могат да послужат за ремонт на собственото жилище на клиента. 

Целеви са и заемите, давани на юридически лица за оборотни нужди. Фирмите трябва да информират предварително банката с каква цел ще използват усвоените суми. Като цяло целевите ипотечни кредити служат за закупуване или строеж на сгради, за ремонт и преустройване. Също така са удачни за обединение на няколко задължения или рефинансиране на кредит.

Стандартен Потребителски кредит

Потребителският кредит е изключително търсен и предпочитан от хората. Той служи за покриване на належащи нужди като ремонт, лечение, плащане на такси и сметки, купуване на автомобил и т.н. Кредитоискатели с високи доходи често се ползват с преференциални условия по кредита. Също така, годишният процент на разходите и годишните такси не са много високи. 

Клиентите имат на разположение стоков потребителски кредит - той е целеви, като усвоената сума се използва за закупуването на конкретен продукт или стока. Той е с кратък срок на изплащане. Този кредит се използва главно за купуването на бяла и черна техника, мебели и други.

През последните години, банките започнаха да предлагат и безлихвени кредити в случай, че теглите заем за първи път и сумата не е голяма. Този продукт е създаден от банките и кредитните компании с цел да привлекат нови клиенти. Това от своя страна е чудесен избор за хората при нужда от допълнителни средства. Обикновено той е безлихвен за определен период най-често за първите няколко месеца от договора.

Овърдрафт 

Овърдрафт е вид кредит, който се отпуска на притежатели на кредитни карти. Сумата е предварително договорена между банката и притежателя на сметката. Овърдрафтът може да надвишава 2 или 3 работни заплати на клиента. Той се изплаща с постъпления по сметката на потребителя. Може да се използва само част от сумата или целият овърдрафт.

Инвестиционни кредити

Инвестиционен кредит е предпочитан от хора и фирми, които искат да развиват своя бизнес. Тези кредити са с преференциални условия, гъвкави параметри на изплащане и усвояване. Кредитите са специално създадени за специфичните нужди на различните компании. Кредитоискатели могат да бъдат земеделци, корпорации, фирми и други.

Заключение

Банките предлагат много и разнообразни кредитни продукти за всеки клиент. Много хора предпочитат да теглят заеми предимно от банкови институции, особено за закупуване и ремонт на жилище. Банките работят усилено в подобряване на качеството на обслужване на клиентите и непрекъснато внедряват нови и висококачествени продукти и услуги.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: