Как да сварим яйцата, без да ги счупим?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:25 / 28.03.2024
5471
Колко от яйцата, които варите остават здрави? За да е изпълнена тази мисия успешно, много домакини използват различни трикове. Но кой от тях е най-ефективен? 

Днес ще ви споделим как най-сигурно да извършите този процес и да сложите край на спуканите яйца.

На стайна температура 

Сигурно сте чували от вашите майки, че яйцата трябва да се варят, когато са престояли известно време в хладилника? Научната истина е, че свежите яйца имат по-голяма вероятност да се счупят, когато ги варите. Затова, купете яйцата два-три дни преди варенето и ги извадете от хладилника поне 1-2 часа преди да ги сложите в тенджерата. 

Правилното поставяне в тенджерата 

Когато слагате яйцата в тенджерата, поставете ги на дъното, без да ги пускате рязко и от високо, за да не ги ударите. Не претъпквайте съда с яйца и оставете малко пространство между тях, за да предотвратите евентуално счупване, когато те се движат по време на варене.

Добавете оцет и сол 

Оцетът е известен като превантивно средство против напукване на яйца. Преди да започнете да варите, добавете няколко супени лъжици в тенджерата. Солта, от друга страна, помага да запазите белтъка вътре, ако случайно някое яйце се счупи по време на варене. 

Контролирайте температурата 

Не завъртайте котлона на най-високата температура. По-разумно е да оставите на средна температура, за да предотвратите "подскачането" на яйцата и счупването им. ТРИК, благодарение на който нито 1 великденско яйце няма да се счупи при варене 

Времето за варене 

Използвайте таймер, за да контролирате времето. Перфектното време за сваряване на едно яйце е между 4 и 6 минути в зависимост от желаната степен на твърдост на жълтъка. Тези съвети ще ви помогнат да варите яйца без да се счупи нито едно, и да получите перфектното яйце, готово да украси вашата трапеза или да се превърне в любима съставка на вашите ястия, съветват от actualno.com.

Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
08.05.2024 Светла сряда е! Църквата почита свети Йоан Богослов
07.05.2024 Дядо и внук преминахa хиляди километри от Канада, за да посрещнат Великден в Пловдив
07.05.2024 Как да си приготвим невероятно вкусни яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Байкова: След празниците да има почивка от червеното месо и агнешкото
07.05.2024 Проф. Донка Байкова: 100 грама козунак е 350 калории
07.05.2024 Срамота! Така ли изглежда една европейска граница?
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).