ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Как да използвате хиперинверторни климатици максимално ефективно?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 08.02.2024Коментари (0)13904
©
Хиперинверторните климатици се асоциират с най-висок клас климатични системи. Множество производители вече разработват максимално ефективни климатици, които намират все по-широко приложение в българските домове и офиси. С произход от Япония, днес хиперинверторните климатици са във всяка една страна по света. Терминът се използва свободно, но понякога е и синоним за високата ефективност на уреди, които прецизно измерват температурата в помещението и предоставят максимален комфорт с минимална работа. По-долу ще разгледаме как се използва един хиперинверторен климатик и как ще ви помогне да постигнете желаната температура.

Какви са предимствата на хиперинверторните климатици?

Като най-добрата климатична технология, хиперинверторните климатици имат редица предимства:

- Безотказна и ефективна работа,

- Модерен дизайн,

- Ниски нива на шум,

- Работят за чиста домашна среда,

- Лесни за поддръжка.

Как да използвате ефективно хиперинверторен климатик?

Във всеки един магазин за климатична техника има експерти, които са готови да ви дадат ясни насоки как да използвате ефективно уреда. Eclima не прави изключение и там експертите са категорични, че когато използвате хиперинверторен климатик, трябва да го оставяте включен. Това е така, защото технологията позволява промяна на използвания ток при достигане на зададената температура.

Тогава климатикът преминава в режим на поддържане на температурата, който изразходва много по-малко количество енергия, отколкото при спиране и пускане. Хиперинверторните климатици успяват да поддържат зададената температура по-ефективно, без значителни скокове в консумацията на електроенергия. Затова е добре никога да не спирате климатика в активния сезон, а вместо това да регулирате зададените му градуси.

Друг важен момент от използването на хиперинверторен климатик е да му зададете правилната програма. Когато сте си вкъщи, климатикът може да работи на пълни обороти. През нощта може да зададете тих режим на работа. А докато ви няма вкъщи, може да намалите/вдигнете градусите при отопление/охлаждане съответно, докато наближи време да се прибирате. По този начин ще реализирате максимална икономия на електрическа енергия, като в същото време си осигурите оптимална температура на помещенията, докато ги ползвате.

Не забравяйте почистването на филтрите

Почистването на филтрите на вътрешното тяло е лесна задача, с която спокойно може да се справите и сами. Не забравяйте да извършвате такова почистване поне веднъж месечно, за да си гарантирате ефективна работа на климатика и здравословна домашна среда.

На първо време, трябва да изключите климатика от електрическата мрежа. След това отворете внимателно предния панел. В инструкциите за употреба би трябвало да намерите стъпки как това да стане без риск от повреда в климатика. Когато отворите па
©
нела, откачете филтрите на климатика. Действайте внимателно и леко. Тези филтри могат да бъдат почистени под течаща вода с гъба и сапун. Не търкайте твърде ожесточено и ги оставете да изсъхнат на 100% преди да ги върнете обратно. Освен филтрите трябва да почистите и вътрешността на климатика. За целта използвайте подходящ накрайник с четка за прахосмукачка. Предния панел може да почистите и с влажна кърпа, след което да забършете със сух парцал.

Насрочвайте преглед и професионално обслужване

Още една от важните задачи, които трябва да съблюдавате, е да насрочвате преглед и професионално обслужване за климатика. Това е добре да става два пъти в годината - веднъж преди настъпване на най-горещите температури през лятото, и веднъж преди настъпване на по-ниски температури през зимата. Когато експертите прегледат системата, вие ще сте сигурни, че всичко е наред. Ако има проблеми, те ще могат да се отстранят преди да се наложи да разчитате на хиперинверторния климатик най-активно за охлаждане и отопление.

Осигурете си уют и комфорт с хиперинверторен климатик

Хиперинверторните климатици са от най-висок клас. Като такива, те представляват инвестиция, която правите за да си осигурите винаги приятна атмосфера у дома. Не пропускайте да се консултирате с експерти за това кой климатик най-добре подхожда на нуждите ви. Преценете размера на дома си и помещенията, които ще отоплявате и охлаждате. Само така ще сте сигурни, че избраният от вас хиперинверторен климатик ще ви бъде от най-голяма полза.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: