Икономистите дори я признаха: Влезе в клуба на най-богатите със собствен труд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:56 / 27.10.2023
3444
През юни излезе класацията на Forbes за най-богатите жени в Америка. В нея изпъкнаха имената на две певици. Едната е Тейлър Суифт, която бе поставена на 34-то място с нетното си състояние от 740 милиона долара, а другата - Риана, която пък с внушителните 1.4 милиарда долара си отреди 20-ото място.

Към барбадоската изпълнителка и Джей-Зи, които са и в списъка с милиардерите в музикалния бизнес, се присъедини и още една знаменитост. И това е именно Тейлър Суифт, която според Bloomberg е достигнала нетно състояние от 1.1 милиарда долара.

Изданието обяснява внушителното забогатяване на певицата от лятото насам със скорошните ѝ успешните концерти, филм от турнето, пускането на нова музика и преиздаването на предишните ѝ албуми.

Впечатляващото в случая на Тейлър Суифт е, че тя е един от малкото изпълнители, натрупали състоянието си почти изцяло от музика. За сравнение Риана печели значително и от козметичната и модната си марка, а Джей- Зи пък инвестира в бизнеси, които не са свързани с неговата музика.

Не би било преувеличено да кажем, че Тейлър Суифт е истинско явление. Все пак, не всеки друг нейн колега може да повлиява на американската икономика по толкова голям начин. Ето го и доказателството в числа.

53-те концерта от турнето ѝ в САЩ са допринесли с цели 4.3 милиарда долара към брутния вътрешен продукт на страната. Само продажбите на билети за Eras Tour са надхвърлили 2.2 милиарда долара. А филмът от турнето е най-гледаният в киносалоните в Америка вече две поредни седмици. Освен това постигна и рекорд и вече е първият концертен филм с над 100 милиона долара в бокс офиса, пише lifestyle.bg.

Личи си, че талантът на певицата е не само музикален и е оценен не само от феновете ѝ. Дори икономистите признават, че освен вдъхновение за цяло поколение, Тейлър Суифт "има страхотни идеи, които умее да мащабира и не се страхува от рискови начинания."

Виж коментарите (0)

Още по темата (6600):
31.05.2024 Бг Барбито всеки месец си слага хиалурон
31.05.2024 Край на спекулациите: Снимки разкриват разделени ли са Бен Афлек и Дженифър Лопес
31.05.2024 И Ергенът Евгени се подигра на Алек
31.05.2024 Той е любовта на живота й, а след трагичната му смърт тя обръща света на модата завинаги
31.05.2024 Доналд Тръмп поиска спиране на филм с Мария Бакалова
31.05.2024 Българин е специален гост в дома на Филип Плейн
Още новини от Любопитни новини:
Българин е специален гост в дома на Филип Плейн
Коментар за гафа на Цветанка Ризова: Корпоративните шефове ще тър...
Нова присъда за Мадона
Странна миризма около имението на Меган и Хари в Калифорния
Организация: Да шофираш като жена означава най-вече едно: да оста...
След смъртта на баща си Павел получил смразяващо обаждане: Топкит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).