ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
COVID-19 в Пловдив и областтаCOVID-19 в България COVID-19 по Света
Заразени: Починали: Излекувани: Заразени: Починали: Излекувани: Заразени: Починали: Излекувани:
22951 936 (4.1%) 17804 253 183 10 413 (4.1%) 209 000 116 047 346 2 576 427 (2.2%) 91 729 490
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино
Други
Ето какво трябва да знаем за истинския мед
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 23.02.2021Коментари (1)8945
©
Георги Георгиев започва да се занимава активно с пчеларство от 1998 година. През 60-те години на миналия век, в ученическите си години, преминава през курс за отглеждане на пчели. Бил е председател на Съюза на пчеларите в София. Георги Георгиев е работил като учител по математика във Втора немска гимназия в София.

"Пчелното семейство живее през зимата благодарение на въглеродния двуокис. Още не е разгадан животът на пчелното семейство през зимата - как пчелите презимуват“, каза в предаването "Нощен хоризонт“ по БНР Георги Георгиев.

Според него не само употребата на пестициди за пръскане на посевите е причината за смъртността на пчелните семейства:

"Трябват знания, трябва обучение. Без да познаваме биологията на пчелното семейство, резултатите ще бъдат такива“.

Той подчерта, че не трябва да се загрява медът и да става течен, защото се унищожават ензимите и лечебните качества:

"Правилно е да се казва кристализирал мед. Винаги в природата има два процеса - единият се нарича кондензация, другият се нарича кристализация. Когато медът кристализира, той събира енергия. Когато човек яде кристализирал мед тази енергия се освобождава в него и той е полезен. Защо хората са си внушили, че течният мед е по-добър от кристализиралия, аз не знам. Истинският мед след първия, втория месец кристализира, само акациевият мед кристализира след една година, защото в него има много фруктоза“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кристализирал мед трудно се маже на пържена филия, че да си го хапнем с кеф. Или да го направим с масло за децата. Затова предпочитаме течен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Грипна епидемия обхвана страната
Купа на България, сезон 2020 - 2021
Парламентарни избори 2021 г.
Локо в Лига Европа, сезон 2020/2021
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кои проекти трябва да бъдат финансирани със заем?
Модър-Царевец
Бетонен мост
Нов мост над р.Марица
Кръстовище на две нива до Водната палата
Продължението на бул. "Северен“
Други
Не трябва да се тегли заем
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти
За реклама
Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
©2004 - 2019 Медия груп 24 ООД. Plovdiv24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: