Електрически автомобил произведоха във Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:18 / 17.10.2016
5010
Електрически автомобил произведоха във Варна. Малкият градски електрически автомобил е двуместен с възможност за още две места, с конструктивно тегло до 500 кг и мощност 15 кw, развива до 50 км в час и може да измине разстояние от 100 км с едно зареждане на батериите. 

Необходимото време за зареждане е от 6 до 8 часа, като преимущество е, че за целта освен зарядна станция, може да се използва и домашната мрежа.

Дизайнер на проекта и един от авторите на прототипа е 26-годишния Кристиан Калинов, завършил Национална художествена академия с магистратура автомобилен и машиностроителен дизайн, който сподели, че в продължение на една година се занимава с проекта, дизайна и изработката на превозното средство в екип с варненска фирма.

"Още от основното училище си драсках колички по тетрадките, каза Кристиан , за мен това е кауза, сбъднах една своя мечта, с което се гордея и считам, че е въпрос на време електромобилите да навлязат масово на пазара."

Цената на малкото градско бижу е от 20 000 лв. с ДДС.


Източник: Черно море

Виж коментарите (6)
Още новини от Любопитни новини:
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).