Една жена не си купи нищо за 1 година и това промени живота й

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
12:38 / 10.05.2023
1833
Британка разказа подробно как е прекарала цяла година, без да купува нищо освен най-необходимото, за да спести 22 493 паунда ( 100).

Лондончанката Мишел Макгаг е от 10 години работи като финансов журналист, но въпреки това рядко е обръщала специално внимание на собствените си разходи.

В статия за лондонския The Daily Telegraph обяснява, че тегленето на солидна ипотека със съпруга й през 2013 г. е довело до затягане на колана и на продължителен живот с много лишения.

Това накара Макгаг да преоцени връзката си с парите и консуматорството и си е обещава да не харчи нищо в продължение на една година.

"Направих си труда да разгледам банковите си извлечения. Въпреки че нямах дългове те бяха осеяни с ненужни разходи. Бях ужасена колко много от месечната си заплата съм изхабила безсмислено. Например - бях изхарчила близо £400 (0) за кафе за вкъщи", разказва тя.

"Цяла година без да харча нищи изглеждаше единственият начин да пренастроя напълно отношенията си с парите.“

Макгаг си поставя правила за харчене: ще плаща ипотеката си, комуналните услуги, застраховката живот, даренията за благотворителност и сметките за кабелна и интернет. Всички те възлизат общо на £1896,76 (30) на месец, Също така ще купува основни тоалетни принадлежности (паста за зъби, дезодорант, сапун и шампоан), и прах за пране.

За храна тя и съпругът й определят комбиниран седмичен бюджет за хранителни стоки от £35 (). Жената си определя нулев бюджет за транспорт, което означава, че ще върви пеша или ще трябва да кара колело.

"Нямах бюджет за лукс – това означаваше без посещения на кино, без запои в кръчмата, без храна за вкъщи, без ходене по ресторанти, без нови дрехи, без подаръци по празници, без абонаменти за фитнес, без дори ходения на фризьор и козметик“, казва тя."

 

Тя казва, че първите месеци на своята година на изключителна пестеливост са били най-трудни, когато студената зима е изпратила приятелите й в топлината и уюта на лондонските кръчми.

Но когато сезонът се сменя с пролетта, тя връща социалния си живот, прекарвайки време в паркове, музеи и отивайки на ваканция с велосипед.

След година на минималистичен живот, дрехите й са оръфани, Макгаг направи първата си покупка в наощта, след края на предизвикателството - шотове за  приятелите и семейство, които са я подкрепяли през годината.

"Събрах какво съм похарчила през тази година в сравнение с предходната и резултатът беше невероятен: бях похарчила £22 493 ( 100) по-малко“, пише тя.

Макга разказва, че със спестените пари е изплатила част от ипотеката си.

"След една година без харчене осъзнах, че ценя повече финансовата сигурност пред материалните притежания".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).