Двуглава змия в панаира от днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:13 / 10.09.2011
5906
Единствената в света двуглава змия ще могат да видят пловдивчани в изложбата на влечуги, която ще се проведе на 10 и 11 септември 2011 г. в Международен панаир Пловдив. Сбирката от над 40 вида животни идва от най-големия европейски терариум - "Анаконда".

Боата е от изключително редкия вид "Салмон", поясни Карл Шпиндлер, един от собствениците на "Анаконда", който се намира в немския град Аугсбург. Компания ще й прави костенурка, която също е с две глави - кръстили сме ги Том и Джери, добави той.

В първото у нас подобно шоу са включени алигатори, варани и редки питони, сред които и албинос. Амазонска анаконда, дълга 5.5 метра, е сред атракциите на терариума, а изложбата е кръстена на нея. Конкурент ще й бъде 4-метров мрежест питон.

Смъртоносни черни скорпиони и паяци ще правят компания на опасните влечуги. Най-малките обитатели на тази менажерия са зелени дървесни жаби с дължина 6-8 сантиметра. В нея живее и алигаторът джудже, който е само 1.20 метра.
Колекцията от редки животни пристига със специални камиони, в които се поддържа определена температура, а "пасажерите" не усещат друсането от дупките по пътя. Досега терариумът е имал турнета в Австрия, Полша, Швейцария, Италия, Испания, Словакия, Чешката република и Румъния, като в северната ни съседка зрителите са били над 25 000.

В Пловдив експозицията ще бъде разположена в Конгресния център на панаира и ще бъде отворена от 10 до 20 часа и през двата дни.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (6)
Още новини от Любопитни новини:
Победител във "Фермата" стана татко на момче
Цънцарова изпадна в доста неудобна ситуация по време на ефир
Мони Бонбони крие бременно коремче?
Наша актриса стана жертва на известен онлайн сайт за дрехи и аксе...
Красива репортерка на Нова телевизия слага край на кариерата си
Тази звездна двойка е на път да изненада всички


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).