Двама българи стигнаха до Индия на стоп за 511 дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:58 / 21.07.2015
3616
Трима на път, като броим и котката. Историята за пътешествието на Борис Кънев, приятелката му Марта и тяхното коте Бирма започва от България преди 511 дни. Пеша и на стоп те преминали през цяла Азия, за да стигнат крайната си цел - Индия, пише в. "Труд".

Носели със себе си само една стара "Нокия" и географска карта. Тръгнали през 2013-а и прекосили Турция, Мианмар (Бирма), Китай и Ирак. Успявали да се свържат с близките си винаги когато искали, и пускали в блога си rovingsnails.com разкази за приключенията и неудачите си. Там са качени и снимки от безкрайната им авантюра. На една от тях Борис прави кълбо във въздуха на 5000 м височина на превал в Тибет.

"Следвахме маршрут, който избирахме според странните криволици на картата, необичайните имена на селища и противоречивите указания на местни хора, които спирахме, за да ни упътят. Разбира се, можехме да стигнем до същите места, ако следвахме точния път, но предпочетохме магията на неизвестността, не знаейки какво се крие след следващия завой", написала Марта в блога.

Вестник "Хиндустан Таймс" публикува статия за двойката (без да броим котето) със снимките от пътешествието.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).