Дервиши идват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:07 / 28.05.2017
10014
Neo Dervish е танцово-визуален спектакъл, който ще представи съвременен авторски прочит на вековния мистичен танц и философия на дервишите. Пловдивчани могат да го видят на 20-ти юни в Античния театър.  Спектакълът е със специалното участие на Ziya Azazi и е игран четири пъти в театър "Иван Вазов" в столицата. След големия успех, предстои да бъде представен и в Пловдив. 

Артистът от световна величина Ziya Azazi е хореограф, танцьор и дервиш. Талантливият танцьор е роден в Антакия, Турция и е представял спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. Още през 1999 във Виена получава признанието най-добър танцьор на годината в Австрия. Създава множество проекти с артисти от цял свят, а през 2012г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон. 

Целият спектакъл ще бъде съпроводен с музика на живо, в изпълнението на която ще участват комбинация от екзотични инструменти и музиканти от различни националности. 

Ziya Azazi, който изучава танца от 20 години ще представи своя артистичен подход към танца и философията на дервишите.  Заповядайте на представлението и се насладите на танц от друго измерение.

Припомняме, че днешният пловдивски ресторант Пълдин, известен в миналото като Мевлеви хане, е бил дълги години дервишки център. При рестраврацията на сградата през 70-те години под ръковоството на Партията, бяха изличени всички следи от дервишко присъствие. Камо ли някой да се сети, че чуждите туристи сигурно биха предпочели да видят в Пловдив спектакъл с дервишки танци, отколкото нещо модерно, което го има навсякъде по света.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).