Българин успя да прекоси цяла Северна Америка пеша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:49 / 08.11.2017
4034
Един българин успя да прекоси цяла Северна Америка пеша. Петър Ванев е математик по образование, но приключенец по душа. На 31 години, вдъхновен от филма "Моята разходка в дивото", той решава да напусне престижната си работа в Лондон и да поеме в друга посока - по Тихоокеанския хребетен път. За разлика от главната героиня в любимата му лента, която тръгва по трасето, за да се отърси от миналото, Петър дава начало на пътуването към себе си.

Така се изправя пред предизвикателството да измине 4240 км пеша - от Мексико до Канада, почти толкова, колкото да обиколи България два пъти. Само тази година тихоокеанското предизвикателство е взело две жертви, но дори това не успява да откаже Петър. С два чифта обувки, за 5 месеца и 1 ден, Петър успява да извърви километрите и да се окаже първият българин, покорил трудното трасе.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).