ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Битката за короната на френската Лига 1 между Мастифи, Принцове и Монегаски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:40 / 29.04.2021Коментари (0)2119
©
Тази година френската Лига 1 изглежда като едно от най-интересните и завързани първенства с непредвидим победител след изиграването на 34 от общо 38 мача. В челото са "мастифите“ от Лил със 73 спечелени точки, следвани от "принцовете“ от ПСЖ със 72т. и "монегаските“ от Монако със 71т. Преди изиграването на последния кръг Олимпик Лион също имаха изключителната възможност да се включат в тази битка, но при 2:0 у дома допуснаха пълен обрат с 2:3 именно срещу отбора на Лил. Така сякаш "хлапетата“ остават аут от тази борба с 67т. Четири кръга преди края 3 отбора са разделени само от 2 точки на върха. Отдавна финишът във Франция не е бил толкова оспорван. Ето какво смятат за крайния победител експертите във футболните анализи и прогнозиране на мачове от Прогнози.БГ.

"Мастифите“ сякаш изглеждат в най-удобна позиция поради три основни причини – към момента не участват в други турнири и до края могат да се фокусират изцяло върху тези четири оставащи двубоя; срещите им са със сравнително леки противници (2 домакинства на Ница и Сент-Етиен и 2 гостувания съответно на Ланс и на Анже в последния кръг); все пак те имат и най-голям общ брой спечелени точки към момента. Дишащите им във врата гиганти от ПСЖ са с доста по-разпределени амбиции, като те продължават на 1/2-финалите в Шампионска Лига, където се изправят в чудовищен сблъсък с английския Манчестър Сити. Развоите от двата мача срещу "гражданите“ биха могли да дадат и голямо отражение върху домашното им представяне. Освен това "парижани“ продължават и в турнира за Купата на Франция, където също са на 1/2-финална фаза и се изправят срещу Монпелие.

"Монегаските“ са сякаш в най-неизгодна позиция, тъй като имат никак нелек двубой с Олимпик Лион в следващия кръг, които от своя страна ще търсят отмъщение срещу Монако заради мача между двата отбора от 1/4-финалната фаза на френската купа, където "хлапетата“ бяха отстранение с 0:2. Освен този сблъсък, на сцената на вътрешното първенство за "червено-белите“ остават Реймс, Рен и Ланс. В 1/2-финал за купата пък предстои да се изправят срещу сензацията в турнира до момента – четвъртодивизионния Румили Валиер. Може би най-сетне тази година във Франция ще видим нов шампион, различен от ПСЖ, за пръв път от сезон 2016/2017г., и именно такъв, който не е ставал първи в Лига 1 точно от 10 години в лицето на Лил? Предстои с интерес да следим какво фортуна е определила като развой от битката между "мастифи“, "принцове“ и "монегаски“.

В дъното, макар и отново сравнително завързани, сякаш нещата никога не са достатъчно интересни, и всички сме с вперен към върха поглед. Независимо от това можем да констатираме, че Дижон вече е дори математически изпадащ и остава да разберем кой ще бъде тимът, който ще се присъедини към него, и кой ще бъде този, който ще се добере до 18тата позиция, даваща право на още един шанс за оставане в най-висшето ниво на френския футбол в плейоф срещу опонент от Лига 2. "Кандидати“ за тези позиции са 19тият Ним с 31т., 18тият Нант също с 31т, намиращият се на 17та позиция Лориен с 35т., Бордо с 36т. и Страсбург с 37т. Сент-Етиен, Брест, Анже и Реймс също са близо, но изглеждат на достатъчно безопасно разстояние към момента.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: