ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
5 съвета за безопасно пазаруване онлайн
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:21 / 31.08.2021Коментари (0)2179
©
С надпредването на технологиите и свободният достъп до Интернет, вече сме свикнали да правим почти всичко онлайн – пишем си онлайн, виждаме се онлайн, дори пазаруваме онлайн. Пандемията вследствие на Ковид-19 отне много на човечеството, но допринесе изключително много за развитието на Интернет търговията – със затварянето на магазини и бизнеси, дори компании, които никога не са промотирали дейността си онлайн, се принудиха да се ориентират към отварянето на виртуален магазин. Пазаруването онлайн може да бъде изключително практично по отношение на спестяването на време, но крие и своите рискове. Вижте нашите пет съвета как да пазаруваме безопасно чрез Интернет.

Проучете фирмата

Вече всеки е свободен да си направи сайт, в който да предлага продажбата на стоки и услуги и е често срещана практика да се осъществяват измами точно чрез фалшиви магазини, най-често за дрехи и обувки. Ето защо е от изключително значение да проучим добре дали марката, на която сме попаднали, реално съществува в търговския регистър и на пазара. Пример за фирма, която е истинска и безопасна, по отношение на обувките е онлайн магазин за обувки ССС. Марката е позната на българския пазар, тъй като освен онлайн, притежава и физически обекти из цялата страна, а разнообразието от модели за всички възрасти, които предлага, я прави една от най-разпространените и следователно лесно разпознаваемите.

Не се подвеждайте по всяка реклама

В социалните мрежи и в сайтовете, които посещаваме, непрекъснато изскачат реклами с атрактивни оферти за пазаруване онлайн, някои от които са трудни за игнориране и малко хора могат да им устоят. При разчистване на складовете и предстоящи нови колекции, много фирми правят мащабни акции, в които предлагат артикулите си почти на безценица и е напълно възможно да попаднете на такава реална оферта, но все пак имайте едно на ум и не кликайте на всеки линк. Понякога такива изскачащи прозорци съдържат вируси, с които можете да навредите на устройството, от което сте влезли в браузъра. За да сте сигурни, че не става дума за измама, не следвайте директния линк, а просто запомнете името на марката, чиято реклама се е появила, и я потърсете ръчно в търсачка.

Четете отзивите

Един от минусите на онлайн пазаруването е, че няма как да видим на живо продукта, на който сме се спрели, и да се убедим в качеството му. Ето защо е препоръчително да пазарувате онлайн само от места, за които можете да откриете реални отз
©
иви от потребители. В страниците на социалните мрежи и в собствените сайтове на компаниите, администраторът има възможността да трие негативните ревюта и да оставя само положителните, така че информация от такива места не е най-достоверната. Отзивите в Гугъл обаче трудно могат да бъдат манипулирани и ще ви дадат ясна представа за нивото на фирмата.

Не се подвеждай по ниските цени

Както вече споменахме, не е невъзможно да се сдобиете с чифт маркови скъпи обувки на безценица, но често може да станете и обект на измама при такива оферти. Ако цената на обувки на някоя марка от висок клас ви се стори подозрително ниска, преди да поръчате, сравнете цената с тази на същия модел на други места онлайн. Рискувате да попаднете на имитация, ако не сте добре информирани.

Запознайте се с политиката на връщане

Пазаруването онлайн спестява много време, но понякога, когато става въпрос за дрехи и обувки, е неприятно да не можем да пробваме продукта преди покупка и не е изключено да не улучим размера си или на живо избраният артикул да не отговаря на очакванията ни. Ето защо преди поръчка е важно да сте се запознали с политиката на връщане на артикули от въпросния сайт – когато сте наясно с правата си, трудно можете да бъдете излъгани.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: